Aproape 800 de elevi care şi-au încheiat socotelile cu ciclul gimnazial au intrat la liceu cu medii de admitere de 2, 3 sau 4.
Sunt 767 de viitori boboci de liceu care figurează cu medii de admitere sub 5, un număr semnificativ mai mare față de anii trecuți.
Dintre aceștia, 36 au promovat către studiile liceale cu medii de admitere sub 2,99.
Cea mai mică medie de admitere din județ este 1,92, medie cu care un absolvent de la Valea Moldovei a fost admis la Colegiul „Alexandru cel Bun” Gura Humorului.
Cu 2,12, un alt candidat de la Dorna Candrenilor a fost admis la liceul din comună.
Ministerul Educației a recomandat permanent ca elevii cu rezultate slabe să se îndrepte către învățământul profesional, mai ales în condițiile în care oferta de la profesională este una variată.
Numeroși elevi însă aleg liceul cu toate că rezultatele lor indică faptul că ar face cu greu față învățământului de patru ani și examenului de bacalaureat.
Aceste medii nu sunt impediment pentru a frecventa în continuare cursurile unui liceu din județ, din moment ce singura condiţie pentru a ajunge licean este să fi participat la evaluarea națională.
Nu contează notele obţinute, iar atâta timp cât un absolvent cu medie de admitere își dorește să continue la liceu.
De mai mulți ani s-a renunțat la obligativitatea de a se intra la liceu cu o medie de cel puțin 5, sistemul fiind deseori criticat pentru această măsură mult prea permisivă cu elevii foarte slabi.
4.791 de absolvenţi de clasa a VIII-a din judeţul Suceava au aflat miercuri, 24 iulie, care este liceul și specializarea unde au fost admiși în urma repartizării computerizate, realizată în ordinea descrescătoare a mediilor de admitere, în funcţie de preferinţele elevilor