Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 19 iul 2024 - Anul XXIX, nr. 168 (8697)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,4826 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Sucevean în cârje, plimbat ca o minge de ping-pong între spital și 3 policlinici pentru prelungirea concediului medical

Vineri, 19 Iulie 2024 (13:16:41)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un sucevean care a suferit un accident rutier în data de 17 aprilie a.c., în urma căruia s-a ales cu fracturi la femur și tibie, rezolvate chirurgical cu tije în secția Ortopedie a Spitalului Clinic de Urgență Suceava, a fost trimis ca o minge de ping-pong între instituții medicale pentru prelungirea concediului medical peste cele 90 de zile care pot fi prescrise de medicul curant.

Cristinel Schipor este din Vicovul de Sus și este șofer profesionist la o companie de transport auto din județ. În data de 17 aprilie a.c., autoturismul pe care îl conducea, în care se mai aflau soția lui, doi copii și încă un bărbat, a zburat de pe șoseaua umedă într-o râpă, în zona serpentinelor dintre Vârfu Dealului și Cacica.

Toți au suferit traumatisme de diferite grade și au primit îngrijiri medicale și tratament de specialitate la Spitalul Clinic de Urgență din Suceava.

„Mergeam la Iași, să donăm bani pentru un copil bolnav de leucemie. M-am trezit la spital”, spune Cristinel Schipor.

După operațiile de care a avut nevoie, la 3 luni de la accident Cristinel Schipor merge încă în cârje și mai are nevoie de recuperare, implicit de concediu medical.  Legislația prevede că pentru prelungirea concediului medical peste 90 de zile este nevoie de avizul comisiei de expertizare a capacității de muncă și pacientul a aflat asta de la medicul curant, când a mers la consultație.

Săptămâna trecută s-a dus la Policlinica Areni pentru expertiză, dar i s-a spus că mai întâi trebuie un referat de la medicul curant. Așa că de la policlinică s-a dus iar la spital, la cabinetul de Ortopedie din ambulatoriu, la doctorul care l-a operat.

Din cauza limitării stricte a programului în care un medic poate acorda consultații în baza contractului cu Casa de Asigurări de Sănătate, adică fix de la ora x la ora y, pacientul spune că a așteptat 3 ore până când medicul ortoped i-a dat referatul, „deși nu mai era nimeni la ușă”.

Cu referatul în mână s-a dus înapoi la comisie, la Policlinica Areni, dar a fost redirecționat către comisia de expertiză de la Policlinica „Bucovina”, de lângă Bazar. „M-am dus la policlinica de lângă Bazar și aici au spus că trebuie să merg la Policlinica de la Câmpulung Moldovenesc. Astăzi (n.r. vineri, 19 iulie a.c.) am fost la Câmpulung și aici era afiș pe ușă că medicii sunt în concediu până pe 29 iulie și că trebuie să merg la Policlinica Areni, la Suceava.

Eu așa ceva n-am văzut! De o săptămână umblu în cârjă de la un policlinică la alta și nimeni nu-mi spune concret cum pot să-mi rezolv problema.

Dacă azi găsesc comisia de expertiză, doctorul care m-a operat are program abia miercuri, deci trebuie să vin din nou la Suceava”, ne-a spus disperat și revoltat Cristinel Schipor.

Ne-am interesat și noi despre această situație la Policlinica Areni, la Cabinetul de expertizare a capacității de muncă, și ni s-a spus că pacientul poate veni și că va fi expertizat.

Tot în policlinică am găsit un medic ortoped care are contract cu Casa de Asigurări de Sănătate pentru mai multe ore pe zi și care a acceptat, legal, să-l consulte pe Cristinel Schipor și în baza avizului comisiei de expertiză să-i prelungească concediul medical, astfel încât acesta să nu mai fie nevoit să vină încă o zi în cârje de la Vicovul de Sus la Suceava pentru un document medical. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sucevean în cârje, plimbat ca o minge de ping-pong între spital și 3 policlinici pentru prelungirea concediului medical.
 Vizualizări articol: 1988 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Sucevean în cârje, plimbat ca o minge de ping-pong între spital și 3 policlinici pentru prelungirea concediului medical5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Monitorul doreşte ca acest site să fie un spaţiu al discuţiilor civilizate, al comentariilor de bun simţ.
Din acest motiv, cei care postează comentarii la articole trebuie să respecte următoarele reguli:

1. Să se refere doar la articolul la care postează comentarii.
2. Să folosească un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legătura cu textul.
4. Username-ul să nu fie nume de personalităţi ale vieţii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greşeli, incoerenţă, lipsă de documentare etc.

Nerespectarea regulilor menţionate mai sus va duce la ştergerea comentariilor, fără avertisment şi fără explicaţii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinţă interdicţia accesului la această facilitate a site-ului.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei