Ovitech Fotovoltaice
Ovitech Fotovoltaice
Ovitech Fotovoltaice
 
vineri, 19 iul 2024 - Anul XXIX, nr. 168 (8697)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,8284 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Inspectorul de religie Daniela Ceredeev, pe podium în Liga Profesorilor Excepționali

Vineri, 19 Iulie 2024 (14:10:19)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Prof. Daniela Luminița Ceredeev, profesor laureat Merito și inspector pentru disciplina religie din septembrie 2020, în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Suceava, s-a aflat printre premianții campaniei naționale Liga Profesorilor Excepționali.

La Gala Profesorilor Excepționali, eveniment ce a avut loc joi, 18 iulie 2024, la Teatrul Metropolis din București, profesoara Ceredeev a urcat pe podium -  Locul III, a primit o Diplomă de Excelență și o bursă de merit în valoare de 10.000 de lei.

În discursul pe care l-a ținut în fața publicului aflat la gală, prof. Daniela Ceredeev a spus: „Cred în puterea educației de a rectitori lumea și cred în oamenii chemați și asumați să facă dintr-o astfel de misiune un mod de viață.

Cred că, după Dumnezeu și după mame, învățătorii, profesorii sunt creatori de oameni. Învățătorii și profesorii aceia care știu să te țină de mână atunci când înveți mersul cu literă mare, care te inspiră așa cum respiră și te fac să-ți făgăduiești în mare taină că <așa vei fi, când te faci mare>; cei care nu au răspunsuri la toate întrebările, și neliniștile, și curiozitățile tale, așa de frumoase și de firești, și copilărești, dar sunt ei înșiși răspunsul”.

În prezentarea sa, reprezentanta județului Suceava în finala Ligii Profesorilor Excepționali, profesoara Ceredeev a mai completat că „educația începe în familie, cu primul surâs de bine-ai-venit, -dar-al-lui-Dumnezeu-pentru-noi, -copile drag!, calcă apoi înspre pragul tămăduitor al Sfântului Altar și-nvață acolo să-L aibă semn de carte pe Hristos și crește - mai apoi - curajos, și frumos, și înalt – întocmai valorilor netrecătoare – în fiecare colțișor străluminat de școală. În această ediție a Campaniei Liga Profesorilor Excepționali am putut descoperi alte 20 de școli în care copiii noștri învață <mersul pe valuri în picioare> și da, așa cum și Nichita Stănescu spunea, <mai rezemându-se cu brațul, de curenți, mai sprijinindu-se de-o raza țeapănă, de soare>. 20 de școli și tot atâția profesori, care le sunt antrenori de devenire copiilor și tinerilor pe care-i întâlnesc. Și fiecare profesor cu propria mărturisire de credință așezată-n fapte și-n împliniri de fiecare zi ale elevilor săi. M-am bucurat să-i descopăr pe fiecare dintre finaliștii acestei ediții și să-mi reconfirm convergența convingerilor și valorilor noastre”.

 

·        „Un profesor nu se poate împlini decât prin elevii săi”

 

Pe primele două poziții în Liga Profesorilor Excepționali s-au aflat: Ionica Nedelcu (București), o profesoară a cărei pasiune pentru predare a transformat viețile elevilor săi, aducând inovație și inspirație în sălile de clasă, și Avram Nelu (Recea, Brașov), un dascăl creativ și implicat, care și-a dedicat cariera pentru a motiva și a ghida elevii către succes.

„Fiecare poveste de succes a acestor profesori excepționali a adus lacrimi de bucurie și aplauze furtunoase din partea unui public impresionat și recunoscător. Această seară a fost despre mai mult decât premii. A fost despre recunoașterea muncii titanice depuse de profesorii care modelează viitorul nostru, despre celebrarea dedicării și a pasiunii pentru educație. Felicitări tuturor câștigătorilor și participanților! Voi sunteți adevărații eroi ai educației, cei care aduceți schimbarea și inspirația în fiecare zi. Vă mulțumim!”, au transmis organizatorii, Liga Profesorilor Excepționali fiind un proiect al Fundației Dan Voiculescu pentru dezvoltarea României.

Întrebată ce înseamnă acest premiu pentru ea, prof. Daniela Ceredeev ne-a spus: „Un profesor nu se poate împlini decât prin elevii săi. E o relație de reciprocitate între ei. Iar dacă azi sunt considerată un profesor din Liga celor Excepționali e semn că m-au înconjurat și mă înconjoară elevi excepționali. Ce înseamnă, așadar, un astfel de premiu pentru mine? Un proaspăt reînnoit angajament. La Educație de drag și de calitate”.

 

·        Votare

 

Vă reamintim că oamenii au avut posibilitatea să voteze profesorul preferat, până pe 18 iulie 2024, pentru că fiecare vot a contribuit la desemnarea câștigătorului acestei competiții (https://vot.fundatiadanvoiculescu.ro).

În prezentarea făcută de organizatorii Galei Profesorilor Excepționali se amintește că prof. Daniela Luminița Ceredeev are o vechime în învățământ de 30 de ani. Este un exemplu de dedicare totală față de educație și comunitate. Profesor pentru care profesia este un mod de viață, ea inspiră prin fiecare acțiune și proiect pe care le inițiază și le coordonează. Titlul de „Profesorul preuniversitar al anului 2011” este doar una dintre numeroasele recunoașteri primite pentru munca sa excepțională. Ca inspector școlar atipic, este mereu prezentă între copii și colegi, mobilizând resurse pentru a face bine. Publică articole despre metode educaționale și susține sesiuni de învățare colaborativă și experiențială. Implementând metode educaționale inovative, obține anual rezultate remarcabile și caută să descopere elevi talentați, atât din școlile obișnuite, cât și din centrele de plasament și căsuțele de tip familial. Profesoara a fost un sprijin constant pentru copiii refugiați ucraineni și pentru cei din centrele de plasament, asigurându-le accesul la educație și suport emoțional. Ea încurajează copiii să devină lideri de opinie și cetățeni implicați, organizând zeci de grupuri de tineret în satele și comunele din Suceava. De peste un an, a adunat peste 300 de femei în Societatea Femeilor Ortodoxe „Maria de Mangop”, desfășurând proiecte în educație, familie și biserică, adresându-se copiilor, tinerilor și vârstnicilor vulnerabili.
 

·        Aprecieri la adresa colegilor din țară, finaliști în Liga Profesorilor Excepționali

 

Profesoara Ceredeev a vorbit în cadrul Galei Profesorilor Excepționali și despre profesorii din țară ajunși printre finaliști: „Cred, ca și Ioana Stoica, <că-n învățare e nevoie de rigoare științifică, de magie, de joc și de fascinație”, cred în perseverență, în muncă statornică și în voința de a-ți atinge visul, oricâte piedici ar părea să-ți stea împotrivă, cum dovedește Ionel Petrea; și, în aceeași măsură, cred în voluntariat și inițiativă comunitară, după modelul propus de Adrian Simion și pe tiparul determinării profesionale dovedite de Mihaela Mariana Muscalagiu. Cred în convingerea împărtășită cândva de Maria-Isabela Miron, aceea că toți elevii au nevoie de o voce pentru a spune ceea ce gândesc, și da, și de adulți care să acționeze în funcție de <vocea copiilor>, cred în paradigma <profesori înțelepți, copii isteți> susținută de Andrada Maria Muntean și, deopotrivă, în cea a lui Codruț-Gabriel Morariu: <chiar dacă nu pot schimba lumea, în ansamblul ei, cel puțin o pot îmbunătăți în domeniul în care activez, reamintindu-i valorile esențiale care ne-au făcut să nu ne pierdem în vâltoarea erelor trecute: Credința, Iubirea și Speranța>. Cred în metodologia transdisciplinarității experimentale, asociată cu studiul complexităţii și grefată pe paradigma constructivistă, susținută și aplicată de Georgeta Cozma; cred în <Școala de după Liturghie> și în bucuria de a fi profesor într-o școală de la sat, asemeni Ioanei Diaconu; în puterea educației artistice de a ne completa și desăvârși fiecăruia personalitatea, ca Natalia Veronica Bica, și în capacitățile  multiple ale sportului de a modela caractere, cum reconfirmă cu generații de-a rândul Ionica Nedelcu și Nelu Avram. Cred, ca și Claudia-Violeta Gheorghiță, că profesorii sunt chemați să transforme viețile elevilor lor și să aducă speranță mai cu seamă în comunitățile marginalizate; împărtășesc dezideratul de a fi inovativi în domeniul psihopedagogiei speciale, atât de frumos atins de Amalia-Elena Tatomir, sau angajați în mod excepțional în educația elevilor, asemeni lui Laurian Micu, care probează că a făcut o prioritate din susținerea elevilor cu deficiențe de vedere. Cred în valențele multiple ale educației nonformale, asemeni Mariei Petrescu, și în abordarea interdisciplinară a conținuturilor învățării aplicate și de Cristina-Maria Ene. Pentru fiecare reîncredințare pe care ne-ați oferit-o în această campanie, mulțumesc, cu plecare de inimă, Fundația Dan Voiculescu pentru dezvoltarea României! Tuturor, dinspre copiii și tinerii lumii necontenită bucurie ne fie!”

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Inspectorul de religie Daniela Ceredeev, pe podium în Liga Profesorilor Excepționali.
 Vizualizări articol: 753 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Inspectorul de religie Daniela Ceredeev, pe podium în Liga Profesorilor Excepționali5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei