Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 18 iul 2024 - Anul XXIX, nr. 167 (8696)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9769 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,4906 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Sportivii suceveni Ionela și Marius Cozmiuc au primit drapelul României pentru JO de la Paris din mâna președintelui României

Joi, 18 Iulie 2024 (16:23:49)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Sportivii suceveni care vor fi portdrapelul României la Jocurile Olimpice de la Paris au primit tricolorul din mâna președintelui României, Klaus Iohannis. La ceremonia oficială de la Palatul Cotroceni, care a avut loc în cursul zilei de miercuri, 17 iulie, soții Ionela și Marius Cozmiuc au avut onoarea de a primi drapelul țării noastre, pe care îl vor purta cu ocazia deschiderii Jocurilor Olimpice, care vor debuta vineri, 26 iulie. Cu acest prilej, președintele României s-a fotografiat cu delegația țării noastre și le-a adresat și câteva cuvinte.

”Mă bucur că, înaintea participării la Jocurile Olimpice de Vară de la Paris, care vor începe peste doar câteva zile, am această întâlnire cu dumneavoastră, membri ai familiei olimpice - sportivi, antrenori, arbitri, reprezentanți ai Comitetului Olimpic și ai federațiilor sportive.

Îi salut, totodată, pe toți cei care susțin acest parcurs al excelenței și, în mod special, pe cei care, în felul lor, sunt tot parte a echipei, chiar dacă nu sunt în prim-plan. Mă refer, bineînțeles, la familiile și prietenii care vă încurajează și vă susțin în activitatea sportivă și a căror contribuție contează extrem de mult în asigurarea succesului. Vă mulțumesc tuturor!

Calificarea la Jocurile Olimpice înseamnă deja o reușită pentru fiecare dintre dumneavoastră și sunt sigur că, în cadrul competițiilor, veți da totul pentru a face performanță.

Știm cu toții că drumul parcurs până aici nu a fost ușor. Fiecare dintre dumneavoastră a făcut sacrificii, a renunțat la multe și a muncit considerabil pentru a-și pune în valoare talentul. Adevărata luptă a unui sportiv este aceea cu propriile limite, iar dumneavoastră vă autodepășiți constant.

Performanța de nivel olimpic se construiește prin muncă asiduă, cu multă hotărâre, disciplină și pasiune, iar dumneavoastră sunteți adevărate modele pentru întreaga societate românească. Vă transmit toată aprecierea mea pentru modul în care v-ați profilat ca adevărați lideri în disciplinele sportive în care activați.

Sportul este evident un remediu pentru combaterea nu doar a problemelor de sănătate, ci, mai ales, a unora sociale”, a transmis Klaus Iohannis.

 

Sportul, ancoră pentru valorile fundamentale ale societății

 

Președintele României a mai precizat că vremurile pe care le trăim, cu schimbări și provocări complexe, fac ca sportul să fie ancoră pentru valorile fundamentale ale societății în care trăim, și anume demnitate, respect, loialitate, disciplină și fair-play.

”Sportul sparge bariere, unește culturi, promovează cooperarea și solidaritatea între națiuni, pacea și toleranța, atunci când singurele lucruri care contează cu adevărat sunt talentul, seriozitatea și munca.

Sportul oferă satisfacții și beneficii imense, și m-aș bucura ca tot mai mulți români de toate vârstele, dar în special generațiile tinere, să găsească inspirație în modelele pe care sportivii noștri le promovează.

Sportul atinge inimi într-un mod în care cuvintele nu reușesc tot timpul să o facă.

Sportul reușește să aducă oamenii împreună, să stârnească creativitatea și să schimbe mentalități.

La un secol distanță de la prima participare a României la Jocurile Olimpice și de la momentul în care a intrat în palmaresul olimpic prima medalie, veți merge în același loc ca atunci și sunt sigur că veți scrie o nouă pagină importantă în istoria sportului românesc.

Vă apreciem pentru toate eforturile de până acum și vă vom urmări prestațiile la Olimpiadă. Aveți în mine un susținător și sunt convins că întreaga țară vă este alături și așteaptă ca imnul României să răsune de multe ori la Paris și să se bucure de rezultatele bune pe care le veți avea.

Veți fi încă o dată ambasadorii țării noastre și mă bucură faptul că sunteți în număr atât de mare cei care veți purta cu onoare și mândrie drapelul României.

Vă felicit și vă mulțumesc în numele statului român pentru tot ce ați realizat până acum și vă doresc mult, mult succes de acum încolo la Paris, la Olimpiadă!”, a fost mesajul președintelui României.

 

Sportivii suceveni, prezență consistentă în lotul olimpic al României

 

Delegația României are 107 sportivi calificați la Jocurile Olimpice 2024, care se vor desfășura la Paris, în intervalul 26 iulie – 11 august. Team Romania are reprezentanți în probele de înot, atletism, canotaj, kaiac-canoe, box, polo, gimnastică artistică, gimnastică ritmică, tenis de masă, yachting, lupte, scrimă, triatlon, ciclism, haltere, judo, tir cu arcul și tenis.

Îmbucurător este faptul că sucevenii au o mare pondere în lotul olimpic, nu mai puțin de 24 dintre sportivii care fac deplasarea la Paris provenind din județul nostru.

Cei mai mulți, 22, fac parte din lotul de canotaj, este vorba Ancuţa Bodnar, Gianina Van Groningen, Ionela Cozmiuc, Mădălina Moroşan, Emanuela Ciotău, Alexandra Ungureanu, Maria Lehaci, Magdalena Rusu, Roxana Anghel, Andrei Cornea, Leontin Nuţescu, Ioan Prundeanu, Florin Arteni, Ştefan Berariu, Andrei Mândrilă, Mihăiţă Ţigănescu, Ciprian Tudosă, Sergiu Bejan, Bogdan Baitoc, Marius Cozmiuc, Florin Lehaci și Alexandru Ciobică. În total, canotajul românesc se va baza pe 49 de sportivi la Jocurile Olimpice din acest an, fiind disciplina cel mai bine reprezentată și de la care există cele mai mari așteptări la medalii.

De asemenea, singurii „tricolori” calificați la disciplinele box și tir cu arcul provin tot din județul Suceava, este vorba de Lăcrămioara Perijoc și Mădălina Amăistroaie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sportivii suceveni Ionela și Marius Cozmiuc au primit drapelul României pentru JO de la Paris din mâna președintelui României.
 Vizualizări articol: 813 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sportivii suceveni Ionela și Marius Cozmiuc au primit drapelul României pentru JO de la Paris din mâna președintelui României0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Monitorul doreşte ca acest site să fie un spaţiu al discuţiilor civilizate, al comentariilor de bun simţ.
Din acest motiv, cei care postează comentarii la articole trebuie să respecte următoarele reguli:

1. Să se refere doar la articolul la care postează comentarii.
2. Să folosească un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legătura cu textul.
4. Username-ul să nu fie nume de personalităţi ale vieţii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greşeli, incoerenţă, lipsă de documentare etc.

Nerespectarea regulilor menţionate mai sus va duce la ştergerea comentariilor, fără avertisment şi fără explicaţii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinţă interdicţia accesului la această facilitate a site-ului.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei