Proiecte inovatoare de știință și tehnologie aparținând unor dascăli români vor fi prezentate în cadrul Festivalului European „Science on Stage”, important eveniment dedicat educației STEM (Știință, Tehnologie, Inginerie, Matematică), din perioada 12-15 august.
Sunt în total șapte proiecte, unul dintre ele – „Chimie prin metoda STEAM” - aparținând profesoarei Valerica Ignătescu, de la Liceul Teoretic „Filadelfia” Suceava, informează Ministerul Educației, printr-un comunicat de presă.
Proiectul promovează învățarea bazată pe investigare, are o mare relevanță pentru viața de zi cu zi, promovează educația pentru dezvoltare durabilă și stimulează interesul elevilor pentru știință. Valerica Ignătescu a explicat că scopul proiectului câștigător a fost realizarea unor activități de promovare a educației STEAM - un proces structurat de integrare a științelor exacte și a artei, cu scopul de a forma viitori adulți inteligenți, ușor adaptabili societății și capabili de a pune în valoare cunoștințele acumulate pe întregul proces al educației în viitorul loc de muncă.
Referitor la evenimentul din Finlanda, Ministerul Educației a mai completat că „Festivalul European <Science on Stage> este o oportunitate de dezvoltare a comunității cadrelor didactice, prin schimb de bune practici pe teme comune de interes, de la îmbunătățirea predării, la dezvoltarea competențelor digitale, sustenabilitate, educație incluzivă, orientare profesională și dezvoltarea profesională a profesorilor în domeniul STEM”.
Ediția din acest an este organizată sub patronajul Comisarului european pentru inovare, cercetare, cultură, educație și tineret, Ilana Ivanova, și va reuni peste 450 de profesori STEM din învățământul primar și secundar din Europa, miniștri ai educației, stakeholderi, mass-media.
„România va fi reprezentată de profesorii ale căror proiecte bazate pe educația STEM au fost desemnate câștigătoare la concursul organizat de către Universitatea <Babeș-Bolyai> din Cluj-Napoca, prin implicarea prof. univ. dr. Nicoleta Brișan, în calitate de coordonator național <Science on Stage> România”.