Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 11 iul 2024 - Anul XXIX, nr. 161 (8690)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,974 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5032 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Pe peluza Restaurantului Parc

„Temelia”, cea mai recentă carte semnată de scriitoarea Artemisia Ignătescu, în vârstă de 96 de ani, va fi lansată la Câmpulung Moldovenesc

Vineri, 12 Iulie 2024 (09:01:58)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

„Temelia”, cea mai recentă carte semnată de scriitoarea Artemisia Ignătescu, în vârstă de 96 de ani, va fi lansată joi, 18 iulie 2024, de la ora 18:00, pe peluza Restaurantului Parc din Câmpulung Moldovenesc.

Evenimentul este organizat de Biblioteca Municipală Câmpulung Moldovenesc, împreună cu Muzeul Arta Lemnului Câmpulung Moldovenesc, Societatea Scriitorilor Bucovineni și Cenaclul literar-umoristic „Țara de Sus” Câmpulung Moldovenesc.

Jurnalist, cronicar, autoare a nenumărate articole de presă și cărți de memorialistică, membră a Societăţii Scriitorilor Bucovineni şi a Asociaţiei Scriitorilor şi Artiştilor Dorneni, cetățean de onoare al municipiului Câmpulung Moldovenesc, scriitoarea Artemisia Ignătescu spune că a scris „Temelia” cu un anumit scop: „Nu scriu de dragul de a scrie, ci pentru ca să se știe de cei de azi și de cei de mâine, cum au fost vremurile din timpul meu”.

Evenimentul de pe 18 iulie 2024 va fi moderat de prof. dr. Neculai-Marcel Flocea. Vor mai avea intervenții stavrofora dr. Gabriela Platon, stareța Mănăstirii Voroneț, stavrofora - scriitoare Elena Simionovici (Mănăstirea Voroneț), scriitoarea Doina Cernica, din partea Societății Scriitorilor Bucovineni, și scriitorul Constantin Tiron, din partea Cenaclului literar-umoristic „Țara de Sus”.

Momentele artistice vor fi susținute de Andrei Bodnar - recital clape; Iustina Horga și Grupul ,,Cununa Bucovinei”. Evenimentul cultural este organizat cu sprijinul Restaurantului Parc.

Artemisia Ignătescu s-a născut în comuna Păltinoasa, pe 1 martie 1928. A absolvit Liceul „Dragoş Vodă” din Câmpulung Moldovenesc în anul 1952. În acelaşi an se înscrie la Institutul de limbă rusă „Maxim Gorki” din Bucureşti, pe care îl părăseşte pentru a avea grijă de cei cinci fraţi mai mici, în momentul în care rămân orfani.

Angajată la Societatea pentru răspândirea Ştiinţei şi Culturii, subfiliala Câmpulung, în perioada 1952 - 1954, urmează cursuri de redactor pentru reţeaua locală, organizate de Radio Bucureşti, devenind redactor responsabil la Centrul de radioficare Câmpulung Moldovenesc. Artemisia Ignătescu a fost metodist, apoi director al Casei Orăşeneşti de Cultură. Rezultatele obţinute în organizarea unor emisiuni de care îşi mai aduc aminte şi acum cei care le-au ascultat, i-au adus titlul de „Radist de Onoare" şi, la vremea aceea, "Medalia Muncii".  În 1970, când se desfiinţează postul de radio, Artemisia Ignătescu este numită metodist şi apoi director la Casa de Cultură, unde şi-a desfăşurat activitatea până în anul 1983, când s-a pensionat. Scriitoarea are mai multe cărți publicate, cărți care, în ansamblu, reprezintă un alt fel de monografie a Câmpulungului, cu texte publicate de ea de-a lungul timpului în ziarul sucevean „Crai Nou”, texte despre oameni şi întâmplări de la Ocolul Câmpulung Moldovenesc. În anul 2017, Artemisia Ignătescu a fost distinsă cu Diploma de Onoare a Fundaţiei Culturale a Bucovinei, pentru îndelungata şi rodnica activitate culturală desfăşurată în slujba Bucovinei. Scriitoarea a primit și premiul pentru publicistică acordat de Societatea Scriitorilor Bucovineni, a cărei membră este, aceeași societate înmânându-i și diploma de „Senior al Culturii din Bucovina”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Temelia”, cea mai recentă carte semnată de scriitoarea Artemisia Ignătescu, în vârstă de 96 de ani, va fi lansată la Câmpulung Moldovenesc.
 Vizualizări articol: 170 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
„Temelia”, cea mai recentă carte semnată de scriitoarea Artemisia Ignătescu, în vârstă de 96 de ani, va fi lansată la Câmpulung Moldovenesc0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei