Ștrandul municipal din Suceava, cu o capacitate de 700 de persoane, este unul dintre locurile preferate de suceveni în aceste zile toride. Zilele de weekend, dar și cele de marți, sunt cele mai aglomerate. Marți, 9 iulie, de exemplu, la ștrand au fost aproape 1.400 de persoane. Viceprimarul Lucian Harșovschi a declarat că din 23 mai, de când a fost deschis în acest sezon estival, până în ziua de 9 iulie, la ștrandul municipal au fost 15.388 de persoane și au fost încasări de 211.489 de lei.
Șeful serviciului Baze sportive și zone de agrement, Vlad Vieru, a declarat, miercuri, că marea majoritate a celor care vin la ștrand, adică aproximativ 70%, este formată din copii și adolescenți. Imaginile de pe camerele de supraveghere arată că oamenii vin și se așază la rând cu 30-45 de minute înainte de ora deschiderii pentru a fi siguri că prind unul dintre cele 600 de șezlonguri din dotarea ștrandului. „Câte 200-300 de oameni găsim în fiecare dimineață de pe la 8.30-8.45, așteptând ora 9.00, când se deschide ștrandul”, a spus Vlad Vieru.
De asemenea, cei care vin dimineață rămân până seara, mai puțin de 2% plecând la orele prânzului, când soarele arde puternic. Apa, șezlongurile de sub umbrele și terasa sunt locurile în care oamenii caută un strop de răcoare în miezul zilei. În condițiile în care cei mai mulți dintre cei care vin la ștrand sunt copii, salvamarii, câte doi pe tură, sunt tot timpul cu ochii pe ei. În iunie, aceștia au intervenit de 9 ori în situații cu risc de înec. „Se împing unii pe alții, unii au mai avut probleme cu cârcei, alții au intrat în apă deși nu știu să înoate, așa că salvamarii sunt tot timpul atenți pentru a interveni în orice situație”, a spus Vlad Vieru.
În ceea ce privește păstrarea curățeniei, aici mai este de lucru. Fumatul în afara locurilor amenajate, îngroparea chiștoacelor de țigări în nisip, aruncarea resturilor alimentare și hârtiilor la întâmplare încă se mai practică, din păcate, la fel ca și încercările de ocolire a normei obligatorii de a trece pe la duș înainte de intrarea în bazin. Observațiile personalului de la ștrand nu sunt întotdeauna bine primite de cei cărora li se atrage atenția, dar încetul cu încetul învață să le respecte.
Prețul unui bilet la ștrandul municipal din Suceava este de 23 de lei pentru adulți, 6 lei pentru copii între 5 și 14 ani și 11 lei pentru elevi, studenți și pensionari. Persoanele cu dizabilități au intrarea gratuită.