NewEnergy - Radauti - Suceava
NewEnergy - Radauti - Suceava
NewEnergy - Radauti - Suceava
 
miercuri, 10 iul 2024 - Anul XXIX, nr. 160 (8689)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9766 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5613 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

O profesoară din Rădăuți și-a propus să implementeze un nou stil de interacțiune cu elevii în urma unui proiect de la Chișinău

Miercuri, 10 Iulie 2024 (15:43:34)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Profesor drd. Paula Tamara Ciobîcă a fost recent în Republica Moldova, unde a asistat la un program interdisciplinar nou, pe care și-a propus să-l implementeze și la instituția unde predă limba română, Colegiul ”Andronic Motrescu” Rădăuți.

În cadrul acestei acțiuni a fost lansat un concept nou de integrare a disciplinelor școlare, intitulat ILIADA, care reprezintă abrevierea pentru Istorie, Lectură, Inginerie, Artă, Digitalizare și Acțiune.

”La casa lui Creangă, sub cușma lui Guguță, la masa tăcerii și în sala argintie am creat dosare de personaje istorice, s-a propus un nou auxiliar curricular, s-a conceptualizat o platformă cu proiecte multimedia pentru profesori și, ceea ce este cel mai important, s-a adoptat o rezoluție.

Filmul Siberia din oase, prezentat de însăși cineasta Leontina Vatamanu, Expedițiile Memoriei din Kazahstan și Siberia, derulate de Octavian Țîcu, doctor în istorie și  Biblioteca vie, prin Igor Șarov, doctor în istorie, Anatol Petrenco, doctor habilitat, Ion Negrei, cercetător științific și Pavel Cerbușcă, doctor în științe ale educației au oferit prilej de documentare și reflecție.

Focul de tabără de la Academia Basarabiei, ediția I, a stimulat dialoguri socratice. Unul din subiectele intens discutate a fost Inteligența artificială versus inteligența emoțională”, a descris profesoara din Rădăuți experiența din Republica Moldova, la care au participat 100 de profesori, din care doi din Rădăuți.

Evenimentul a avut loc la Chișinău, în perioada 4-7 iulie, sub genericul Educația istorică în condițiile provocărilor de la începutul mileniului III, la Universitatea de Stat din Moldova și la Complexul Turistic Costești.

Este vorba de prima ediție a Academiei Basarabiei, program interdisciplinar pentru profesorii de istorie și limba română, organizat de Universitatea de Stat din Moldova și AgiroMd și finanțat de Guvernul României prin Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova.

Practic, Academia Moldovei își propune să consolideze legăturile culturale și educaționale dintre România și Republica Moldova, oferind profesorilor un cadru propice pentru schimbul de experiențe și dezvoltarea profesională.

”Mulțumim celor care au făcut ca acest gând să prindă suflu: doamnei președinte Mariana Marin, domnului rector Igor Șarov și întregii echipe AgiroMd. Mulțumim pentru aceste zile minunate în care am învățat să ascultăm, să ne exprimăm liber opiniile și să luăm atitudine. Vom implementa în sala de clasă noul concept, vom disemina activitățile în unitățile școlare în care revenim cu satisfacția lucrului bine făcut și cu mulțumirea trăirii unei experiențe deosebite”, a concluzionat profesor drd. Paula Tamara Ciobîcă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O profesoară din Rădăuți și-a propus să implementeze un nou stil de interacțiune cu elevii în urma unui proiect de la Chișinău.
 Vizualizări articol: 758 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
O profesoară din Rădăuți și-a propus să implementeze un nou stil de interacțiune cu elevii în urma unui proiect de la Chișinău0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Monitorul doreşte ca acest site să fie un spaţiu al discuţiilor civilizate, al comentariilor de bun simţ.
Din acest motiv, cei care postează comentarii la articole trebuie să respecte următoarele reguli:

1. Să se refere doar la articolul la care postează comentarii.
2. Să folosească un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legătura cu textul.
4. Username-ul să nu fie nume de personalităţi ale vieţii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greşeli, incoerenţă, lipsă de documentare etc.

Nerespectarea regulilor menţionate mai sus va duce la ştergerea comentariilor, fără avertisment şi fără explicaţii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinţă interdicţia accesului la această facilitate a site-ului.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei