Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 9 iul 2024 - Anul XXIX, nr. 159 (8688)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,4826 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Anastasia Simioneasa și Sebastian Pitic, absolvenții de la Liteni și Vicovu de Sus, cu medii peste 9,9 la bac

Marţi, 9 Iulie 2024 (11:39:49)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Clasamentul celor mai bune rezultate de la examenul de bacalaureat este dominat, de regulă, de absolvenții colegiilor reputate, unități din orașele mai mari ale județului.

În mod tradițional, cele mai mari medii sunt adjudecate de câteva colegii de prestigiu din municipiul Suceava și alte 2, 3 din județ.

În acest an, însă, pe lista celor mai bune medii de la examenul de bac, de peste 9,90, figurează doi absolvenți de la liceele din Liteni și Vicovu de Sus, Anastasia Maria Simioneasa și Sebastian Pitic.

 

  • „Încurajez elevii din zonă să aleagă liceul din Liteni”

 

Cu 9,95 la examenul maturității, Anastasia Maria Simioneasa, absolventă a profilului Științe ale naturii, de la Liceul Tehnologic „Iorgu Vîrnav Liteanu” Liteanu, are printre primele cinci medii din județ, de la bac.

Maria a fost notată 9,9 la Limba și literatura română, cu 10 la Matematică și cu 9,95 la Biologie.

„Nota de la matematică a fost o surpriză, acel 10 curat a fost surprinzător. M-am pregătit constant, pe tot parcursul liceului, multe variante de subiecte rezolvate, mult exercițiu. La liceul de la Liteni, am avut parte de o pregătire bună, avem profesori excelenți, mai ales la disciplinele pe care se axează profilul meu și chiar încurajez elevii din zonă să aleagă liceul din Liteni, să rămână aici, pentru că vor avea parte de toate condițiile și de pregătire bună”, a declarat Maria Simioneasa.

Adolescenta se pregătește pentru examenul de admitere la Tehnică dentară, de la Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” Cluj. Pentru admitere, media ei de la bacalaureat va avea o pondere de 25%.

 

  • 10 la evaluarea națională, șef de promoție cu media 10, 10 la bac

 

Sebastian Pitic, absolvent al Liceului Tehnologic „Ion Nistor” Vicovu de Sus, figurează cu 9,91 la examenul de bacalaureat, demonstrând că și școala dintr-un oraș mai mic poate face performanță, dacă este însoțită de studiu consecvent.

Sebastian a fost notat cu 9,9 la proba de Limba română, cu 10 la Matematică și cu 9,85 la Fizică. Liceul l-a încheiat cu media 10, fiind șef de promoție. Tot cu nota maximă a fost admis în urmă cu patru ani la liceu.

„M-am pregătit singur, constant, fără meditații. În plus, la clasă am avut profesori foarte buni. Puteam opta pentru orice liceu pentru că am avut media de admitere 10, dar am ales liceul din Vicovu de Sus și a fost o alegere excelentă.

La bacalaureat, chiar dacă notele sunt foarte mari, la Limba română și la Fizică am făcut contestație pentru că, potrivit baremului, am rezolvat toate subiectele fără nici o greșeală”, povestește Sebastian.

Sebastian vrea să studieze în continuare Ingineria electrică sau Electrotehnică la Iași, la Universitatea Tehnică ”Gheorghe Asachi”, acolo unde este student și fratele său mai mare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Anastasia Simioneasa și Sebastian Pitic, absolvenții de la Liteni și Vicovu de Sus, cu medii peste 9,9 la bac.
 Vizualizări articol: 2043 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Anastasia Simioneasa și Sebastian Pitic, absolvenții de la Liteni și Vicovu de Sus, cu medii peste 9,9 la bac5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei