Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 6 iul 2024 - Anul XXIX, nr. 157 (8686)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9766 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5135 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Șofer de vehicul greu băut, mașini cu anvelope uzate sau nereguli la tahograf

Sâmbătă, 6 Iulie 2024 (12:15:10)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Polițiștii de la Serviciul Rutier au fost angrenați în dimineața zilei de 4 iulie într-un control pentru verificarea legalității transporturilor de persoane și mărfuri. Acțiunea nu a fost organizată întâmplător, având loc în săptămâna în care un vehicul greu condus de un ucrainean a zdrobit un autoturism de pe contrasens și a ucis 5 oameni. În cazul accidentului cu 5 morți una din variantele principale de lucru este legată de o defecțiune tehnică a tirului, care nu era în regulă nici cu privire la folosirea tahografului.

Controlul în trafic din ziua de joi, 4 iulie, a vizat verificarea legalității transporturilor rutiere publice de persoane și mărfuri, prin verificarea deţinerii documentelor necesare efectuării transportului de către operatorul de transport şi de conducătorul auto și verificarea respectării traseului şi a graficului de circulaţie cu opririle aferente.

În cele 4 ore de controale (între orele 7.00 și 11.00) polițiștii au aplicat 67 de sancțiuni, în valoare de peste 30.000 lei și au identificat în trafic un șofer de vehicul de mare tonaj băut la volan. De asemenea, două vehicule de mare tonaj au fost imobilizate, unul pentru uzura anvelopelor iar unul pentru deficiențe la sistemul tahograf.

La capitolul exemple, a fost depistat un șofer în vârstă de 45 de ani, din Dumbrăveni, care conducea un vehicul greu pe DN 2 și care, la ora 9.20 dimineață, avea concentrația de 0,27 mg/l alcool pur în aerul expirat. Șoferul a fost amendat cu 1980 de lei și i s-a reținut permisul de conducere pentru 90 de zile.

Tot joi, în cadrul acțiunii, a fost depistat un șofer în vârstă de 35 de ani, din comuna suceveană Vama, care conducea o autoutilitară pe DN2 având anvelope uzate excesiv pe puntea spate și pe roțile directoare, a constatat echipa de control. Respectivul a fost sancționat cu amendă 660 lei si reținerea certificatului de înmatriculare, vehiculul fiind imobilizat până la remedierea deficiențelor.

În alt caz, un șofer în vârstă de 45 ani, din oraș Bragadiru, jud. Ilfov a fost depistat la volanul unei autoutilitare în județul Suceava fără a avea introdusă cartela tahografica, fiind sancționat cu amendă de 6.000 lei, autovehiculul fiind și în acest caz imobilizat.

Comisarul-șef Ionuț Epureanu a subliniat că în total în cadrul acțiunii polițiștii au retras 12 certificate de înmatriculare ale unor vehicule destinate transportului, pentru ITP expirat, lipsă RCA, folii neomologate, defecțiuni lumini, anvelope uzate ori defecțiuni tehnice.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Șofer de vehicul greu băut, mașini cu anvelope uzate sau nereguli la tahograf.
 Vizualizări articol: 1566 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Șofer de vehicul greu băut, mașini cu anvelope uzate sau nereguli la tahograf0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei