Public numeros la vernisajul expoziției „De la Natură la Divin” semnate de artistele Mihaela Sbârnău și Cristina Bilan, la Galeria de artă „Zamca”, vernisaj ce a avut loc joi, 4 iulie 2024.
Învățătoare la Școala Gimnazială Berchișești, cele două artiste au încântat publicul cu lucrările prezentate pe simeze, primind multe aprecieri. Dacă Mihaela Sbârnău, cu o sensibilitate artistică deosebită, își transpune viziunea asupra naturii prin culori vibrante și compoziții expresive, creând o atmosferă de armonie și liniște, Cristina Bilan este o artistă atrasă de spiritualitate, care „explorează calea către divinitate prin simboluri și metafore, invitând publicul la o reflecție profundă asupra sensului vieții, explorează relația complexă dintre om și natură, dezvăluind frumusețea lumii exterioare și conexiunea noastră interioară cu divinitatea”.
Lucrările ce pot fi admirate la Galeria de artă „Zamca” până pe 31 iulie 2024 sunt realizate pe pânză și pe sticlă. La vernisaj au fost prezenți Antoniu Alexandru Flandorfer, directorul executiv al Direcției Județene pentru Cultură Suceava, care a apreciat talentul artistelor și a subliniat importanța susținerii culturii locale și a artiștilor locali, Mihai Pânzaru PIM, curatorul expoziției, care a oferit o perspectivă detaliată asupra operei artistelor, și criticul de artă dr. Delia-Ioana Leizeriuc, care a analizat semnificațiile profunde ale lucrărilor expuse pe simeze.
La eveniment a fost prezentă și profesoara Loredana Dura, directoarea Școlii Gimnaziale Berchișești, care a spus că a regăsit „în culori și forme cerul, iubirea, dăruirea, nădejdea, bucuria unor suflete alese, care dau valoare și frumusețe comunității noastre. Felicitări, dragi colege! Vă prețuiesc nespus pentru frumosul și binele pe care le răspândiți în jurul vostru, dar mai ales pentru felul în care le sădiți în sufletele copiilor”.
La final, publicul a stat de vorbă cu cele două artiste, aflând de la ele ce le inspiră atunci când lucrează, cum își aleg temele, ce materiale folosesc pentru tablouri, cum îmbină arta cu munca la catedră, la clasă, unde „modelează suflete” și se ocupă de educația celor mici.