joi, 4 iul 2024 - Anul XXIX, nr. 155 (8684)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9773 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5975 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Onoarea de a purta drapelul României la Jocurile Olimpice de la Paris le revine campionilor suceveni Ionela și Marius Cozmiuc

Joi, 4 Iulie 2024 (15:03:34)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

În cadrul ședinței de joi, 4 iulie, a COSR, membrii Comitetului Executiv au votat în unanimitate ca soții Ionela și Marius Cozmiuc, ambii cu rezultate deosebite în canotaj, să fie portdrapelul României la festivitatea de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris 2024. 

Ionela Cozmiuc, în vârstă de 29 de ani, este triplă campioană mondială și europeană și va participa la a treia ediție a Jocurilor Olimpice.

Marius Cozmiuc, în vârstă de 32 de ani, este vicecampion olimpic la Tokyo, campion mondial și european. Paris 2024 va însemna a patra ediție la care va lua startul.

„Au coborât din Bucovina pentru a cuceri lumea și pentru a transmite oamenilor pe care i-au întâlnit că taina muncii și respectul pentru neam și țară sunt lecțiile sfinte pe care le-au primit de la părinți. Poartă cu mândrie straie populare și au România în inimă. Au cunoscut succesul pentru că au muncit pentru el. Au trecut prin multe momente dificile, dar niciodată nu au renunțat. Nimic nu i-a îndepărtat de visul pentru care au plecat de acasă. Au împreună 7 ediții de Jocuri Olimpice și au devenit modele pentru generații întregi de canotori. Ea e focul și el e apa în familia lor.

Împreună au adunat 19 medalii la marile competiții. Ea are 8 medalii în carieră, e triplă campioană mondială și triplă campioană europeană, a fost la două ediții de Jocuri Olimpice: Rio 2016 și Tokyo 2020. El are 11 medalii în carieră, e dublu campion european și campion mondial, e vicecampion olimpic la Tokyo 2020. A participat până acum la trei ediții ale Jocurilor, la Londra 2012, Rio 2016, Tokyo 2020”, se arată în postarea Comitetului Olimpic și Sportiv Român.

Ionela și Marius reprezintă primul cuplu soț-soție care va purta steagul unei țări la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice.

„Este una dintre cele mai fericite zile din viața noastră! E greu să povestești despre mândria de a fi român, noi o simțim și o trăim zi de zi. Suntem onorați până la lacrimi și, în același timp, credeți-ne că vom fi mai buni și la Jocuri. Pentru că e vorba de România și asta rimează cu mândria!”, a declarat Ionela Cozmiuc pentru Gazeta Sporturilor.

Țara noastră are 107 sportivi calificați la Jocurile Olimpice din 2024, care se vor desfășura la Paris, în intervalul 26 iulie – 11 august.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Onoarea de a purta drapelul României la Jocurile Olimpice de la Paris le revine campionilor suceveni Ionela și Marius Cozmiuc.
 Vizualizări articol: 686 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Onoarea de a purta drapelul României la Jocurile Olimpice de la Paris le revine campionilor suceveni Ionela și Marius Cozmiuc0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Monitorul doreşte ca acest site să fie un spaţiu al discuţiilor civilizate, al comentariilor de bun simţ.
Din acest motiv, cei care postează comentarii la articole trebuie să respecte următoarele reguli:

1. Să se refere doar la articolul la care postează comentarii.
2. Să folosească un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legătura cu textul.
4. Username-ul să nu fie nume de personalităţi ale vieţii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greşeli, incoerenţă, lipsă de documentare etc.

Nerespectarea regulilor menţionate mai sus va duce la ştergerea comentariilor, fără avertisment şi fără explicaţii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinţă interdicţia accesului la această facilitate a site-ului.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei