joi, 4 iul 2024 - Anul XXIX, nr. 155 (8684)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9773 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5975 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

O suceveancă de 17 ani a ajuns să se prostitueze după ce s-a îndrăgostit. „Peștii” și-au aflat joi pedepsele

Joi, 4 Iulie 2024 (14:33:46)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Doi indivizi care au păcălit o fată de 17 ani să se prostitueze, după ce s-a îndrăgostit, și-au aflat joi pedepsele. Este vorba de un bărbat și o femeie, din Lugoj, județul Timiș, victima fiind o adolescentă la acea vreme, din Mălini.

Tribunalul Suceava l-a condamnat pe Romeo-Constantin Costeliuc la pedeapsa de 8 ani şi 6 luni închisoare pentru comiterea infracțiunii de trafic de minori. Cum acesta avea și condamnări mai vechi, pedeapsa rezultantă este de 10 ani, 6 luni şi 193 de zile de închisoare.

Judecătorii i-au aplicat aceeași pedeapsă, de 8 ani și 6 luni de închisoare, și celeilalte persoane trimise în judecată în acest dosar. Pentru infracțiunea de trafic de minori, Niculina-Angelica Vodă a primit o condamnare tot de 8 ani și 6 luni.

Și în cazul acesta existau condamnări cu suspendare mai vechi, care au fost revocate, astfel încât pedeapsa finală este de 12 ani de închisoare.

Soluțiile pronunțate la Tribunalul Suceava nu sunt definitive și pot fi atacate la instanța superioară, Curtea de Apel Suceava.

 

•        Trimiși în judecată în urmă cu trei ani, deși faptele sunt mai vechi

 

Cei doi condamnați au fost trimiși în judecată de procurorii de la Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism, Serviciul Teritorial Suceava, în cursul anului 2021.

Dosarul vizează exploatarea sexuală a unei fete din Mălini, când aceasta era încă minoră, având 17 ani. Faptele sunt însă destul de vechi, de la final de an 2014, început de an 2015.

Structurile de combatere a crimei organizate au acționat prima dată acest caz în vara anului 2016. Atunci, în urma unor percheziții, Romeo Costeliuc și Angelica Niculina Vodă, zisă Natașa sau Zâna, ambii cu domiciliul în municipiul Lugoj, județul Timiș, nu au fost de găsit, fiind arestați în lipsă.

 

•        Iubitul s-a dovedit a fi pește

 

Personajul central al cazului este Romeo-Constantin Costeliuc, cel care este acuzat că a venit la Suceava și, folosindu-se de șantaj emoțional, prin metoda „Lover Boy”, a ademenit o fată de 17 ani să meargă cu el în localitatea de domiciliu. Fata a crezut că și-a găsit un iubit, doar că, ajunsă la Timiș, a fost obligată să se prostitueze.

„Lover Boy” este metoda prin care traficanţii de persoane se folosesc de ataşamentul emoţional al unei femei pentru a o obliga să se prostitueze. „Iubitul” le promite victimelor o nouă viaţă ori chiar că le ia în căsătorie, pentru a le exploata apoi sexual.

La finele lui 2014, înainte de sărbători, Romeo, originar din comuna Moldovița, s-a urcat în tren și a venit de la Lugoj la Suceava. După ce s-a învârtit prin mai multe medii, acesta a abordat o fată de 17 ani, din Mălini (cu identitate protejată, îi vom spune ”Julieta”). Fata abandonase școala și nu se înțelegea cu părinții, fiind victima perfectă în cazurile de acest gen.

Din cercetări rezultă că Romeo i-a creat artificial ideea că au o relație, promițându-i un viitor alături de el, astfel că a convins-o pe fată să plece cu el.

Cei doi s-au urcat în tren, din Gura Humorului, şi au ajuns la Lugoj. Aici, în scurt timp, fata avea să afle că Romeo nu este îndrăgostit de ea şi are cu totul alte intenţii.

 

•        Primea doar mâncare și bătaie

 

Fata a fost cazată într-un apartament din Lugoj, unde locuia și Angelica Niculina Vodă.

În perioada 24 decembrie 2014 - 14 ianuarie 2015, fata a fost ținută în acel apartament, unde, susțin procurorii, a fost determinată să întrețină relații sexuale contracost, banii obținuți de la clienți fiind însușiți de cei doi inculpați, după cum rezultă din anchetă.

În rechizitoriul de trimitere în judecată se arată că minora a fost constrânsă atât fizic de Romeo Costeliuc, prin exercitarea de violențe, cât și psihic, prin amenințarea cu acte de violență.

Minora din Mălini primea doar mâncare, iar atunci când s-a împotrivit a primit corecţii fizice.

Anchetatorii au arătat că, pentru a-și impune punctul de vedere, Romeo Constantin Costeliuc i-a aplicat minorei mai multe lovituri, atât pentru a accepta să întreţină relaţii sexuale cu clienţii respectivi, cât şi pentru a o determina să nu-l denunţe la poliţie, în situația în care ar fi fost întrebată despre acest lucru.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O suceveancă de 17 ani a ajuns să se prostitueze după ce s-a îndrăgostit. „Peștii” și-au aflat joi pedepsele.
 Vizualizări articol: 1121 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
O suceveancă de 17 ani a ajuns să se prostitueze după ce s-a îndrăgostit. „Peștii” și-au aflat joi pedepsele3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Monitorul doreşte ca acest site să fie un spaţiu al discuţiilor civilizate, al comentariilor de bun simţ.
Din acest motiv, cei care postează comentarii la articole trebuie să respecte următoarele reguli:

1. Să se refere doar la articolul la care postează comentarii.
2. Să folosească un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legătura cu textul.
4. Username-ul să nu fie nume de personalităţi ale vieţii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greşeli, incoerenţă, lipsă de documentare etc.

Nerespectarea regulilor menţionate mai sus va duce la ştergerea comentariilor, fără avertisment şi fără explicaţii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinţă interdicţia accesului la această facilitate a site-ului.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei