joi, 4 iul 2024 - Anul XXIX, nr. 155 (8684)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9773 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5975 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Academia Copiilor „Hristos – Bucuria mea”, program educațional, cultural-filantropic pentru copii și tineret, lansat la Suceava

Joi, 4 Iulie 2024 (14:11:39)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Programul educațional, cultural-filantropic, catehetic și social pentru copii și tineret Academia Copiilor „Hristos – Bucuria mea”, ediția I, a fost lansat recent la Suceava și se va desfășura pe toată perioada vacanței de vară.

Activitățile din program sunt organizat de Inspectoratul Școlar Județean Suceava, în colaborare cu Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților, prin sectorul Media și Comunicare.

Academia Copiilor „Hristos – Bucuria mea” se desfășoară în cadrul parteneriatului Școală-Biserică și este un program „de aprofundare a conținuturilor asimilate de elevi în timpul orelor de curs, de învățare experiențială și colaborativă de noi conținuturi și de exersare a competențelor generale și/sau specifice prevăzute de programele școlare și de documentele-cadru, elaborate de Ministerul Educației”.

Inspectorul școlar pentru religie, prof. Daniela Ceredeev, coordonator de program, a spus că Academia Copiilor propune o redimensionare a activităților edițiilor precedente ale școlilor de vară „Copii și părinți la Altar” și are în vedere recomandarea ministerului de resort referitoare la exersarea și dezvoltarea de către elevi a unor valori şi atitudini care să completeze dimensiunea cognitivă a învăţării cu cea morală, din perspectiva finalităţilor educaţiei.

Înscrierea în Academia Copiilor „Hristos – Bucuria mea” se face prin transmiterea unui rezumat al proiectului propriu și a calendarului de desfășurare, în orice perioadă a vacanței de vară, pe adresa coordonatorului de program, ceredeev.daniela@isj.sv.edu.ro .

Pot participa la Academia Copiilor „Hristos – Bucuria mea”: coordonatorii locali, profesori de religie, preoți, profesori ce predau alte discipline, specialiști în diverse domenii, cu experiență relevantă în activități socio-educative pentru copii și tineret, vor propune și desfășura proiecte proprii, subsumate programului. „Recomandăm și susținem organizarea unor activități interșcolare/interparohiale, care să ofere cadrul pentru rugăciune și învățare în comun și să faciliteze schimbul intercultural; participanți: copii și tineri din școlile/parohiile județului Suceava, organizați în grupe pe cât posibil omogene de vârstă, cu un nivel relativ asemănător de competențe cheie, generale și specifice raportate la profilul dezirabil al copilului/tânărului de azi; Tipuri de activități: instructive, liturgice, culturale, socio-educative și filantropice; ex: ateliere de lectură biblică interpretativă/comprehensivă și/sau de scriere creativ-reflexivă; participare la evenimente culturale diverse – piese de teatru pentru copii, întâlniri cu scriitori, artiști sau oameni-tezaur; lansare de carte, expoziții de artă, vizite la obiective culturale diverse; Liturghia copiilor; Privegherea copiilor; Sfântul Maslu pentru copii; Acatist/Paraclis citit de copii/cu și pentru copii; Vizidom (vizite la domiciliul vârstnicilor); vizionare de film cu mesaj duhovnicesc și/sau moral-religios, urmată de dezbatere; ateliere creative; ateliere catehetice; activități de timp liber de calitate, de voluntariat și inițiativă comunitară; activități socio-educative și sportive, de suport și consiliere pentru copii aflați în situații de risc și/sau în incapacitate de a participa la activități culturale”, mai transmit organizatorii.

În această ediție, programul va cuprinde și câte o activitate subsumată anului omagial, respectiv anului cultural 2024, cu precădere o activitate de tip Vizidom (vizite la domiciliul vârstnicilor) și cel puțin o activitate la care vor fi antrenați și părinții. Activitățile Academiei Copiilor „Hristos – Bucuria mea” se vor desfășura în 5-6 zile, consecutiv, în perioada vacanței de vară, după un calendar propriu școlilor/parohiilor înscrise în program.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Academia Copiilor „Hristos – Bucuria mea”, program educațional, cultural-filantropic pentru copii și tineret, lansat la Suceava.
 Vizualizări articol: 369 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Academia Copiilor „Hristos – Bucuria mea”, program educațional, cultural-filantropic pentru copii și tineret, lansat la Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Monitorul doreşte ca acest site să fie un spaţiu al discuţiilor civilizate, al comentariilor de bun simţ.
Din acest motiv, cei care postează comentarii la articole trebuie să respecte următoarele reguli:

1. Să se refere doar la articolul la care postează comentarii.
2. Să folosească un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legătura cu textul.
4. Username-ul să nu fie nume de personalităţi ale vieţii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greşeli, incoerenţă, lipsă de documentare etc.

Nerespectarea regulilor menţionate mai sus va duce la ştergerea comentariilor, fără avertisment şi fără explicaţii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinţă interdicţia accesului la această facilitate a site-ului.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei