marţi, 2 iul 2024 - Anul XXIX, nr. 153 (8682)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9771 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6264 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Proiectul EduSport for all

Schimb de experiență în Irlanda pentru profesori de educație fizică și sport din județul Suceava, oferit de Te Aud România

Marţi, 2 Iulie 2024 (12:02:50)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Fundația Te Aud România a implementat, în perioada 1 septembrie 2023 – 30 iunie 2024, proiectul EduSport for all, în strânsă colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Suceava, având ca scop principal promovarea sportului de masă în comunitate și creșterea impactului social al acestuia.

De acest proiect au beneficiat direct 66 de profesori și instructori sportivi, care predau unui număr de aproximativ 9000 de copii, sub formă de ore de educație fizică sau în cadrul grupurilor școlare sportive.

Proiectul EduSport for all a fost conceput ca o platformă de schimb de cunoștințe și experiență în domeniul sportiv, având în centrul său o schemă de mobilitate în Irlanda, susținută prin programul ERASMUS+, acțiunea KA182. În cadrul acestei scheme, nouă profesori de educație fizică și sport, antrenori și tehnicieni sportivi din județul Suceava au avut oportunitatea unică de a învăța și de a colabora cu specialiști din Irlanda, una din țările de top în dezvoltarea rugby-ului.

„Irlanda este recunoscută pentru performanțele sale în jocul de rugby, iar pentru noi a fost o oportunitate extraordinară. Am avut șansa de a observa și de a participa direct la metodele de antrenament și de dezvoltare a sportului,  de la nivel de copii și juniori până la seniori. Un aspect remarcabil al acestei experiențe a fost profesionalismul și structura riguroasă a programelor de antrenament. Am învățat cum fiecare detaliu este planificat meticulos, de la încălzire până la tehnici de joc și strategii”, a declarat Marius Colțuneac,  inspector de educație fizică și sport în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Suceava.

  • Dezvoltarea competențelor și metodologiilor de antrenare în jocul de rugby a micilor sportivi

Experiența trăită în Irlanda a fost succedată de organizarea a 5 ateliere cu participarea a peste 55 de profesori de educație fizică și sport din comunitatea suceveană. Aceste ateliere au avut ca scop transferul de cunoștințe dobândite în Irlanda către comunitatea locală a profesorilor de sport, contribuind astfel la dezvoltarea competențelor și metodologiilor de antrenare în jocul de rugby a micilor sportivi.

Oana Vasiliu, coordonator de proiecte al Fundației Te Aud România, a declarat că „schimbul de experiență facilitat prin programul ERASMUS+ cu una dintre cele mai importante țări în ceea ce privește educația și cultura rugby-ului înseamnă un câștig pentru întreaga comunitate suceveană, nu doar pentru profesorii care au fost prezenți în programul de mobilitate. Practic, aceștia s-au întors nu doar cu un model de urmat atât ca tehnici folosite, cât și cu informații valoroase în ceea ce privește organizarea și bune practici care se pot implementa fără investiții majore financiare”.

Proiectul a fost încheiat cu organizarea unui Turneu de Mini Rugby, care a reunit cei nouă profesori de sport, antrenori și tehnicieni sportivi ce au participat la mobilitate și copiii pe care aceștia îi antrenează. „Turneul de Mini Rugby a fost o demonstrație practică a cunoștințelor și abilităților dobândite, și a avut rolul de a promova sportul de masă în rândul copiilor și tinerilor. EduSport for all marchează începutul unei colaborări și a unei viziuni pe termen lung pentru dezvoltarea sportului de masă la nivel regional, dar și național, construind punți între comunitatea sportivă suceveană și cea irlandeză, consolidând astfel rolul practicării jocului de rugby în formarea tinerelor generații. EduSport for all este un proiect implementat cu sprijinul financiar al Comisiei Europene, prin programul Erasmus+”, au mai transmis reprezentanții Fundației Te Aud România.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Schimb de experiență în Irlanda pentru profesori de educație fizică și sport din județul Suceava, oferit de Te Aud România.
 Vizualizări articol: 511 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Schimb de experiență în Irlanda pentru profesori de educație fizică și sport din județul Suceava, oferit de Te Aud România5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Monitorul doreşte ca acest site să fie un spaţiu al discuţiilor civilizate, al comentariilor de bun simţ.
Din acest motiv, cei care postează comentarii la articole trebuie să respecte următoarele reguli:

1. Să se refere doar la articolul la care postează comentarii.
2. Să folosească un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legătura cu textul.
4. Username-ul să nu fie nume de personalităţi ale vieţii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greşeli, incoerenţă, lipsă de documentare etc.

Nerespectarea regulilor menţionate mai sus va duce la ştergerea comentariilor, fără avertisment şi fără explicaţii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinţă interdicţia accesului la această facilitate a site-ului.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei