luni, 1 iul 2024 - Anul XXIX, nr. 152 (8681)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,977 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6462 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Asociația Teona Ariana Suceava

Tabăra „Respiro” pentru 21 de copii și tineri cu deficiențe grave de vedere

Luni, 1 Iulie 2024 (09:02:56)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Asociația Teona Ariana Suceava a organizat, în colaborare cu Liceul Special „Moldova” Târgu Frumos, Liceul Special pentru Deficienți de Vedere Cluj-Napoca și Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Suceava, în perioada 24-28 iunie 2024, tabăra „Respiro” pentru copii și tineri cu deficiențe grave de vedere.

S-au bucurat de câteva zile de vacanță, la pensiunea La Brazi din Vama, 21 de copii și tineri cu vârste cuprinse între 4 și 22 de ani, din județele Iași, Botoșani, Bacău, Cluj și Suceava, însoțiți de părinți, profesori și voluntari.

Deficiențele de vedere severe impun nu doar o adaptare constantă, dar și o luptă continuă pentru integrare în societate. Acești copii și tineri, care se confruntă zilnic cu provocări de neimaginat, ne arată, spun specialiștii, ce înseamnă cu adevărat curajul de a înfrunta viața. „În ciuda dificultăților, mulți dintre ei reușesc să se remarce prin abilități în diverse domenii, devenind modele de reușită. Familiile lor, eroi tăcuți, își susțin copiii necondiționat, fiind piloni de putere și inspirație. Această tabără a fost nu doar o oportunitate de relaxare, ci și un spațiu de incluziune, unde toți participanții au fost încurajați să își exploreze și să își dezvolte potențialul. Cei mici au avut oportunitatea de a fi motivați de exemplele de autonomie și independență ale celor mari. Aceste situații contează în creșterea încrederii în sine și dezvoltarea abilităților de viață independentă pentru toți participanții”, au transmis organizatorii.

  • Amintiri

Activitățile au fost diverse și pline de bucurie pentru nevăzători: valuri de veselie la piscina din Parcul Ariniș, curaj și emoții pe tiroliană, relaxare și jocuri interactive în natură, foc de tabără, cu chitară (mulțumiri transmise Sarei Lupchian), cântece și povești, experiențe speciale.

Grupul tradițional „Dor” din Moara, coordonat de profesor Constantin Irimia și Alexandra Irimia, i-au bucurat pe copii și tineri cu interpretări autentice din folclorul românesc, cântând la fluier, cobză, vioară și contrabas.

Organizatorii mulțumesc tuturor celor care au contribuit la buna desfășurare a acestei tabere. „Mulțumim sponsorului unic - Destine Broker de Asigurare Suceava, care este alături de noi pentru a patra oară. Transportul a fost asigurat de Tarsin. Mulțumim voluntarilor: studenți: Dorina Craveț, Larisa Bartaș, Iuliana Luchian, Emanuil Bejereanu, Nicolae Țurcanu, Loredana Lazari; psiholog: Alina Tiron; profesori: Ovidiu Patraș, Livia Tiron”, au completat organizatorii. Tabăra a fost coordonată de asistentul social Eudochia Pîțu. „Pentru ca și alți copii cu dizabilități să beneficieze de tabere și de terapii cu specialiști în domeniu, vă rugăm să donați către Asociația Teona Ariana Suceava: cont în lei: RO57 BACX 0000 0021 0940 3001, cont în euro: RO30 BACX 0000 0021 0940 3002, deschise la Unicredit Bank Suceava”, este apelul făcut de organizatorul principal al taberelor „Respiro” pentru copii speciali. Contribuind la tabăra „Respiro”, puteți să „adoptați un copil altfel”, să îi oferiți o săptămână importantă pentru dezvoltarea lui. Pentru informații suplimentare, puteți apela cu încredere la telefon +40 754 510 167 sau e-mail ata.suceava@gmail.com.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tabăra „Respiro” pentru 21 de copii și tineri cu deficiențe grave de vedere.
 Vizualizări articol: 496 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tabăra „Respiro” pentru 21 de copii și tineri cu deficiențe grave de vedere0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Monitorul doreşte ca acest site să fie un spaţiu al discuţiilor civilizate, al comentariilor de bun simţ.
Din acest motiv, cei care postează comentarii la articole trebuie să respecte următoarele reguli:

1. Să se refere doar la articolul la care postează comentarii.
2. Să folosească un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legătura cu textul.
4. Username-ul să nu fie nume de personalităţi ale vieţii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greşeli, incoerenţă, lipsă de documentare etc.

Nerespectarea regulilor menţionate mai sus va duce la ştergerea comentariilor, fără avertisment şi fără explicaţii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinţă interdicţia accesului la această facilitate a site-ului.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei