sâmbătă, 22 iun 2024 - Anul XXIX, nr. 145 (8674)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,977 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6263 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   14 imagini |   ø fişiere video

Comuna Marginea a găzduit cel mai mare târg de cai din regiunea Moldovei, la care au participat zeci de crescători din toată țara

Duminică, 23 Iunie 2024 (16:36:41)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cel mai mare târg de cai din regiunea Moldovei a avut loc duminică în comuna Marginea. Câteva zeci de crescători din județul Suceava și din mai multe zone ale țării au adus la Marginea cele mai frumoase exemplare de cai, atât pentru a participa la concursurile organizate în cadrul târgului, cât și pentru tranzacții între crescători.

Târgul de cai, care a avut loc în Satul Nou din Marginea, a fost organizat de Primărie și Consiliul Local al acestei comune, în parteneriat cu Asociația Crescătorilor de Cai din Bucovina, evenimentul ajungând la ediția a opta.

În deschiderea târgului, primarul din Marginea, Gheorghe Lazăr, a ținut să evidențieze numărul mare de crescători de cai care au venit și anul acesta la acest eveniment, considerat cel mai marte din zona Moldovei. „Stimați invitați, vă urez bun venit la Marginea, la acest târg de cai organizat alături de crescătorii de cai din Bucovina. Este cel mai mare târg de cai din Moldova și vreau să le mulțumesc tuturor participanților și Consiliului Local pentru că ne-a sprijinit la organizarea evenimentului. Vreau să mulțumesc crescătorilor de cai pentru că au făcut efortul și au venit din toată țara. Urez succes tuturor și suntem mândri că încă avem crescători de cai adevărați”, a transmis primarul comunei Marginea.

Târgul a început cu parada și secțiunea de „frumusețe”, la care au fost înscriși peste 60 de cai, care de care mai maiestuoși și mai puternici, prezentați fie individual, fie înhămați la trăsuri și faetoane, cai folosiți de proprietarii lor atât la munca în pădure, cât și la muncile pe câmp. De la parada frumuseții nu au lipsit nici poneii, aceștia făcând deliciul publicului. Proprietarii cailor prezentați în paradă au primit câte o diplomă de participare din partea primarului și a viceprimarului comunei Marginea. După ce au fost prezentați în secțiunea de frumusețe a târgului, câteva zeci de cai, dintre cei mai puternici, au participat la concursurile de tracțiune, la simplu și la dublu. Premiile oferite de organizatori câștigătorilor au fost de 3.000 de lei pentru primul loc, 2.000 de lei – locul al II-lea și 1.000 de lei pentru locul al treilea.

De precizat că și ediția de anul acesta a fost prezentată de medicul veterinar Constantin Lazăr, acesta ținând să le transmită celor câteva mii de spectatori că „acest eveniment rămâne cel mai mare târg de cai din Moldova. Noi îl organizăm în Bucovina, însă în Moldova nu avem decât două herghelii. Amândouă sunt în Bucovina, la Rădăuți și Lucina. Iar proprietarii cei mai numeroși sunt tot aici. Într-un fel, în această zonă în Bucovina, în Marginea oamenii din alte părți vin să ia contact cu ceea ce înseamnă creșterea calului și cu tradiția folosirii lui în muncile forestiere și în muncile câmpului. Oamenii consideră această zonă un model de urmat în ceea ce privește creșterea calului și grija față de el. Să continuăm să rămânem așa, să avem ce preda generațiilor următoare”. El a subliniat că evenimentul de duminică de la Marginea este dedicat cailor, codrilor și oamenilor din Bucovina.

 

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Comuna Marginea a găzduit cel mai mare târg de cai din regiunea Moldovei, la care au participat zeci de crescători din toată țara.
 Vizualizări articol: 1157 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Comuna Marginea a găzduit cel mai mare târg de cai din regiunea Moldovei, la care au participat zeci de crescători din toată țara0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Monitorul doreşte ca acest site să fie un spaţiu al discuţiilor civilizate, al comentariilor de bun simţ.
Din acest motiv, cei care postează comentarii la articole trebuie să respecte următoarele reguli:

1. Să se refere doar la articolul la care postează comentarii.
2. Să folosească un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legătura cu textul.
4. Username-ul să nu fie nume de personalităţi ale vieţii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greşeli, incoerenţă, lipsă de documentare etc.

Nerespectarea regulilor menţionate mai sus va duce la ştergerea comentariilor, fără avertisment şi fără explicaţii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinţă interdicţia accesului la această facilitate a site-ului.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei