marţi, 18 iun 2024 - Anul XXIX, nr. 141 (8670)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta0 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta0 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Titlul de Doctor Honoris Causa, acordat prof. univ. dr. Viorel Jinga, rectorul Universității de Medicină și Farmacie din București

Marţi, 18 Iunie 2024 (15:35:26)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

La propunerea conducerii Facultății de Medicină și Științe Biologice din cadrul Universității ”Ștefan cel Mare” din Suceava (USV), Senatul USV a decis acordarea titlului de Doctor Honoris Causa prof. univ. dr. Viorel Jinga, rectorul Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București. Ceremonia de conferire a înaltului titlu va avea loc joi, 20 iunie, începând cu ora 11:00, în Sala Auditorium „Joseph Schmidt” din cadrul universității sucevene.

Profesorul Viorel Jinga este o personalitate remarcabilă a lumii academice, cu o activitate didactică, medicală și de cercetare recunoscută pe plan național și internațional. Specialist și medic primar în urologie la Clinica de Urologie a Spitalului Clinic „Prof. Dr. Theodor Burghele” din București, profesorul Jinga face parte din mai multe societăți științifice și profesionale naționale și internaționale. Amintim aici Asociația Română de Urologie, Societatea Europeană de Ultrasonografie, Asociația Europeană de Urologie, Societatea Internațională de Urologie și Asociația Americană de Urologie. El a contribuit prin cercetările sale la caracterizarea genetică a tumorilor renale și a markerilor biologici în cancerul de prostată. Rezultatele cercetării realizate în colaborare cu parteneri internaționali au fost publicate în reviste științifice de renume, precum: „Nature”, „Nature Genetics”, „Clinical Cancer Research” și „New England Journal of Medicine”. Profesorul Jinga are de asemenea o vastă experiență administrativă, ocupând de-a lungul anilor diverse funcții, precum șef de secție, director medical, prodecan, prorector și rector al Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila”, funcție pe care o deține din anul 2020.

Decernarea celei mai înalte distincții academice profesorului univ. dr. Viorel Jinga reprezintă o recunoaștere a susținerii dezvoltării programelor de studiu în domeniul Sănătate și a infrastructurii din cadrul Facultății de Medicina și Științe Biologice Suceava. Astfel, el s-a implicat în transformarea a nouă secții și compartimente ale Spitalului de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava în secții clinice universitare, fapt care a făcut posibilă transformarea spitalului sucevean în spital clinic, precum și în inițierea demersurilor de transfer al Ambulatoriului de specialitate Căi Ferate Suceava din cadrul Spitalului Clinic CFR Iași către USV. Evenimentul marchează de asemenea un pas important în consolidarea relațiilor de colaborare pe plan academic, medical și de cercetare dintre Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava și Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Titlul de Doctor Honoris Causa, acordat prof. univ. dr. Viorel Jinga, rectorul Universității de Medicină și Farmacie din București.
 Vizualizări articol: 466 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Titlul de Doctor Honoris Causa, acordat prof. univ. dr. Viorel Jinga, rectorul Universității de Medicină și Farmacie din București0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Monitorul doreşte ca acest site să fie un spaţiu al discuţiilor civilizate, al comentariilor de bun simţ.
Din acest motiv, cei care postează comentarii la articole trebuie să respecte următoarele reguli:

1. Să se refere doar la articolul la care postează comentarii.
2. Să folosească un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legătura cu textul.
4. Username-ul să nu fie nume de personalităţi ale vieţii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greşeli, incoerenţă, lipsă de documentare etc.

Nerespectarea regulilor menţionate mai sus va duce la ştergerea comentariilor, fără avertisment şi fără explicaţii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinţă interdicţia accesului la această facilitate a site-ului.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei