marţi, 18 iun 2024 - Anul XXIX, nr. 141 (8670)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta0 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta0 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Distracții de Zilele Sucevei, atât în Centru, cât și la Iulius Mall, unde se organizează manifestările „Hai la Târg de Sânziene”

Marţi, 18 Iunie 2024 (19:42:36)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Carusele, tiribombe, muzică populară și dansuri tradiționale, cu mici, cârnăciori și fleici care sfârâie pe grătare – de asta vor avea parte cei care vor dori să sărbătorească Zilele Sucevei în parcarea Iulius Mall Suceava, unde se organizează evenimentul „Hai la Târg de Sânziene”, în paralel cu evenimentele din Centru. Practic, o alternativă ceva mai tradițională la manifestările din zona centrală, unde sunt și restricții în privința mâncării gătite și servite, pentru a nu deranja și a nu rămâne în urmă mizerie pe plăcile de granit.

Decizia de a finanța cu 100.000 lei organizarea  evenimentului ”Hai la Târg de Sânziene – Suceava 2024” în perioada 22-25 iunie, prin asocierea între Primăria Suceava și Iulius Mall, a fost aprobată într-o ședință „de îndată” a Consiliului Local Suceava.

„Propunem organizarea a patru zile de spectacol care să evidențieze atât Ziua Universală a Iei, precum și Sărbătoarea de Sânziene, având în vedere că celebrarea acestora coincide cu data de 24 iunie în fiecare an” – a explicat primarul Ion Lungu, în calitate de inițiator.

Deși manifestarea va avea sigur succes și va fi plin de lume care să sărbătorească acolo, cu mici, bere, muzică tradițională și atracțiile tradiționale de bâlci, măsura a fost criticată aspru de reprezentanții PSD, care au catalogat-o ca risipă de bani, în condițiile în care municipalitatea are datorii neplătite la zi.

Proiectul inițiat de primarul Ion Lungu, care a explicat că suma este mică, în raport cu amploarea manifestărilor de acolo, pentru că o bună parte din costuri sunt suportate de Iulius Mall, iar manifestarea va bucura o mulțime de oameni, a fost aprobat cu 16 voturi „pentru”, 2 „împotrivă” și 3 „abțineri”.

Conform deciziei de asociere, Primăria Suceava va contracta artiștii care să încânte spectatorii cu cântece și dansuri în cele 4 zile de spectacol, precum și costurile de închiriere a scenei și luminilor.

Iulius Mall Suceava va pune la dispoziție spațiul necesar, toate utilitățile, va asigura curățenia și serviciul de pază și protecție necesar desfășurării în bune condiții a evenimentului.

Ziua Universala a Iei va fi sărbătorită prin muzică și momente coregrafice prezentate de către artiști locali și naționali, cât și prin prezentarea costumelor tradiționale din diferite zone etnografice, pentru a pune în evidență frumusețea iei și unicitatea acesteia.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Distracții de Zilele Sucevei, atât în Centru, cât și la Iulius Mall, unde se organizează manifestările „Hai la Târg de Sânziene”.
 Vizualizări articol: 904 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Distracții de Zilele Sucevei, atât în Centru, cât și la Iulius Mall, unde se organizează manifestările „Hai la Târg de Sânziene”5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Monitorul doreşte ca acest site să fie un spaţiu al discuţiilor civilizate, al comentariilor de bun simţ.
Din acest motiv, cei care postează comentarii la articole trebuie să respecte următoarele reguli:

1. Să se refere doar la articolul la care postează comentarii.
2. Să folosească un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legătura cu textul.
4. Username-ul să nu fie nume de personalităţi ale vieţii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greşeli, incoerenţă, lipsă de documentare etc.

Nerespectarea regulilor menţionate mai sus va duce la ştergerea comentariilor, fără avertisment şi fără explicaţii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinţă interdicţia accesului la această facilitate a site-ului.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei