sâmbătă, 8 iun 2024 - Anul XXIX, nr. 133 (8662)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9773 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5975 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Lecție de sălbăticie a bârlădenilor la Suceava, în sportul gentlemenilor

Duminică, 9 Iunie 2024 (11:29:56)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Echipa de rugby CSM Bucovina Suceava a jucat sâmbătă, acasă, la baza Unirea, cu un adversar de tradiție, Rugby Club Bârlad, în ultima etapă a turului Diviziei Naționale de Seniori.

Elevii antrenorului-jucător Marcel Crețuleac au început bine și au dominat prima repriză, conducând cu 15-5 la un moment dat. Partida părea că merge spre o victorie a sucevenilor, care conduceau la un moment dat cu 20-12.

Din păcate, la mijlocul reprizei a doua avea să se petreacă un moment care nu face cinste acestui sport și care se petrece foarte rar pe un teren de rugby.

Jucătorul de linia I al Sucevei, Robert Cuziac, a fost lovit puternic, intenționat, cu gheata în cap, în timp ce era căzut la pământ. E drept, anterior între cele două echipe au mai fost incidente ușor tensionate și clinciuri, însă ce s-a întâmplat în acel moment este de neconceput în acest sport.

Aflat la pământ, Robert Cuziac a fost lovit puternic cu piciorul în cap. Evident, spiritele au scăpat de sub control și s-au schimbat lovituri și între alți jucători. În scurt timp s-a instalat și panica, suceveanul pierzându-și cunoștința.

Robert Cuziac a fost dus cu ambulanța la UPU Suceava. El și-a revenit din șoc, însă a suferit o comoție care necesită repaos.

Jucătorul de la Bârlad implicat în incident, Rareș Mîrzac, a primit evident cartonașul roșu și probabil se va alege cu multe etape de suspendare. 

Din păcate, acest moment a schimbat total cursul jocului.

Obișnuiți se pare cu acest stil de joc agresiv și intimidant, mult peste limitele regulamentului unui sport dur, dar nu mârlănesc, bârlădenii au preluat total inițiativa jocului și s-au desprins decisiv prin 3 eseuri, scor final, CSM Bucovina Suceava – RC Bârlad 20-36.

Antrenorul-jucător al CSM Bucovina Suceava, Marcel Crețuleac, și-a exprimat tristețea atât pentru înfrângere, cât și pentru incidentul grav din repriza a II-a.

„Din păcate, mai ales băieții tineri de la noi nu au putut trece peste acest moment. Am căzut în joc și am pierdut destul de clar pe final. A fost un meci pe care îl puteam câștiga, dar nu am reușit să gestionăm bine acel moment care nu face cinste acestui sport. Este adevărat că nici rezervele nu s-au ridicat la valoarea celor care au început și am căzut ușor și fizic”, a declarat Marcel Crețuleac.

În meciul de sâmbătă au punctat pentru Suceava, prin eseuri, Marcel Crețuleac, Hostiuc și Alexandru Muraru, plus lovituri de picior Lucian Godroman.

În acest context trebuie precizat că echipa RC Bârlad a mai fost implicată recent într-un episod urât, într-un meci jucat acasă, cu RC Grivița. Nu am fost la acel meci pentru a comenta prea multe, dar cert este că acolo a fost o bătaie generală, care s-a lăsat cu multe suspendări de ambele părți.

Iar când un astfel de incident se repetă la câteva săptămâni distanță este destul de clar că cei din Federația de Rugby trebuie să înțeleagă că este nevoie de măsuri drastice, regulamentare, pentru ca astfel de ieșiri să nu se mai repete.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Lecție de sălbăticie a bârlădenilor la Suceava, în sportul gentlemenilor.
 Vizualizări articol: 1969 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Lecție de sălbăticie a bârlădenilor la Suceava, în sportul gentlemenilor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Monitorul doreşte ca acest site să fie un spaţiu al discuţiilor civilizate, al comentariilor de bun simţ.
Din acest motiv, cei care postează comentarii la articole trebuie să respecte următoarele reguli:

1. Să se refere doar la articolul la care postează comentarii.
2. Să folosească un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legătura cu textul.
4. Username-ul să nu fie nume de personalităţi ale vieţii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greşeli, incoerenţă, lipsă de documentare etc.

Nerespectarea regulilor menţionate mai sus va duce la ştergerea comentariilor, fără avertisment şi fără explicaţii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinţă interdicţia accesului la această facilitate a site-ului.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei