joi, 6 iun 2024 - Anul XXIX, nr. 131 (8660)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9771 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6489 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Elevi și profesori de la Școala Gimnazială Nr. 4 Suceava, în Spania, în cadrul unui proiect Erasmus+ împotriva bullying-ului

Vineri, 7 Iunie 2024 (11:18:17)

În perioada 25-31 mai 2024, două cadre didactice de la Școala Gimnazială Nr.4 Suceava, împreună cu trei eleve din ciclul primar au participat, în Spania, la activitățile Proiectului „Stop bullying through inclusion games”, Program Erasmus+, AC2 -KA210-SCH-000160353.

Împreună cu cadre didactice și elevi de vârstă școlară mijlocie din Italia, țara coordonatoare, Turcia și Spania, profesoara pentru învățământul școlar Mirela Florentina Mazilu, consilierul școlar Ramona Olimpia Întorsură și elevele Dascălu Anastasia, Petrariu Ioana și Șelet Sofia au participat la mobilitatea din Spania, intitulată „Un prieten, o comoară”, care s-a desfășurat la instituția de învățământ COLEGIO RURAL AGRUPADO No11 AZAHAR, LA MATANZA-ORIHUELA.

Mobilitatea a abordat tema combaterii fenomenului de bullying în școli și comunități și  s-a realizat eficient prin diverse activități recreative și jocuri incluzive. O abordare inovatoare pentru a promova mesajul „stop bullying” a fost organizarea unor sesiuni de jocuri de masă incluzive (board games), care au încurajat colaborarea și respectul reciproc între copii. Aceste activități au fost variate și atractive, oferind oportunități de implicare activă tuturor participanților.

Jocurile de rol antibullying i-au ajutat pe copii să-și dezvolte competențele lingvistice în limba engleză și au experimentat diferite perspective prin care pot învăța cum să reacționeze adecvat în situații dificile.

Atelierele despre jocurile din regiune și practicarea jocurilor tradiționale au fost, de asemenea, o modalitate excelentă de a promova cooperarea și incluziunea, oferind un sentiment de apartenență și respect pentru patrimoniul local.

Sub îndrumarea cadrelor didactice, elevii jucat o gimcană incluzivă organizată pentru a încuraja munca în echipă și rezolvarea problemelor într-un mod distractiv și competitiv, dar fără a crea rivalități nesănătoase. Acest tip de activitate a pus accentul pe importanța cooperării și a sprijinului reciproc.

Prin implementarea acestor strategii, se poate crea un mediu sigur și prietenos pentru toți copiii, unde bullying-ul este combătut eficient și unde fiecare copil se simte valoros și respectat.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Elevi și profesori de la Școala Gimnazială Nr. 4 Suceava, în Spania, în cadrul unui proiect Erasmus+ împotriva bullying-ului.
 Vizualizări articol: 201 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Elevi și profesori de la Școala Gimnazială Nr. 4 Suceava, în Spania, în cadrul unui proiect Erasmus+ împotriva bullying-ului0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Monitorul doreşte ca acest site să fie un spaţiu al discuţiilor civilizate, al comentariilor de bun simţ.
Din acest motiv, cei care postează comentarii la articole trebuie să respecte următoarele reguli:

1. Să se refere doar la articolul la care postează comentarii.
2. Să folosească un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legătura cu textul.
4. Username-ul să nu fie nume de personalităţi ale vieţii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greşeli, incoerenţă, lipsă de documentare etc.

Nerespectarea regulilor menţionate mai sus va duce la ştergerea comentariilor, fără avertisment şi fără explicaţii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinţă interdicţia accesului la această facilitate a site-ului.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei