Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 5 iun 2024 - Anul XXIX, nr. 130 (8659)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,4826 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   7 imagini |   ø fişiere video

Peste 1.800 de elevi și profesori din 52 de școli din România și Republica Moldova au participat la Festivalul „Zilele Sportului Școlar”, de la Putna

Miercuri, 5 Iunie 2024 (09:09:35)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

În perioada 30 mai - 3 iunie, Școala Putna a fost gazda ediției a XXII-a a Festivalului Interjudețean „Zilele Sportului Școlar”. Cele 87 de întreceri la 10 discipline sportive au adunat la start peste 1.800 de elevi și profesori din 52 de școli din România și Republica Moldova. Deschiderea oficială a festivalului a fost făcută pe 30 mai de primarul comunei Putna, George Coroamă, în prezența reprezentanților IȘJ Suceava, inspectorii Gheorghe Colțuneac și Daniel Hrenciuc. În prima zi s-au desfășurat întrecerile de handbal, cu participarea record a 33 de echipe repartizate în șase categorii, și de sărituri în lungime. A doua zi s-au desfășurat competițiile de tenis de masă și tenis de câmp.

Sâmbătă, 1 iunie, au avut loc întrecerile de atletism și gimnastică. Probele atletice au constat în alergarea de viteză, aruncarea mingii de oină, cros și ștafeta 4×200 de metri. Concursul de gimnastică artistică feminină s-a derulat în sala de sport de la Volovăț. Peste 100 de fete s-au întrecut la elemente acrobatice izolate, sol, bârnă, sărituri la aparate și gimnastică distractivă. Ineditul concurs a fost organizat ireproșabil de profesorul Edison Muha, cu implicarea clubului Hong Ha Rădăuți și a colegilor profesori din zonă.

Duminică, la Baza Mihai Roman din Bivolărie, s-au desfăşurat competiţiile de fotbal pe grupe de clase, cu participarea a nu mai puţin de 57 de echipe repartizate în șapte categorii. Trei echipe școlare din Republica Moldova – Gimnaziul Zagarancea (raionul Ungheni) au participat sub îndrumarea lui Sebastian Andriuță, antrenor emerit de fotbal. Întrecerile la fotbal au fost organizate cu ajutorul preşedintelui Asociaţiei Judeţene de Fotbal, profesorul Ciprian Anton, fiind supervizate de Mihai Roman, cel mai de preț produs fotbalistic al zonei fiind prezent în mijlocul elevilor, îndeplinind și rolul de arbitru. Tot duminică a avut loc la Școala Putna un puternic turneu de șah, care a adunat la start aproape 100 de mici iubitori ai sportului minții. Concursul a beneficiat de sprijinul Clubului Sportiv Șah Suceava, Asociației Club Sportiv Gambit Huși și face parte din Programul Național ”Educație prin Șah”.

Festivalul s-a încheiat luni cu întrecerile la badminton, oină, rugby-tag mixt.

La finalul acţiunii, iniţiatorul şi organizatorul acestui festival sportiv, ajuns la a XXII-a ediţie, directorul Şcolii Gimnaziale „Mitropolit Iacob Putneanul” din Putna, profesorul Ciprian Florentin Creţan, a declarat: „În minivacanța aceasta, Școala Putna a fost polul sportului școlar la nivel județean, festivalul reunind elevi cu rezultate strălucite la nivel național și internațional în diverse ramuri sportive. Acest eveniment, care a evoluat de la an la an, are un nivel ridicat de competiţie şi de participare, care necesită un număr mare de oameni implicaţi în buna organizare. Sunt sigur că fiecare participant pleacă cu amintiri frumoase de la Putna, iar prieteniile realizate, ospitalitatea bucovineană, spiritul de fair-play şi pasiunea regăsită în întreceri vor fi motive întemeiate de a reveni cu drag pe plaiurile noastre. Au fost cinci zile în care actorii principali au fost elevii care iubesc sportul. Mulțumesc tuturor elevilor, profesorilor, părinților, oamenilor de bine și voluntarilor care au contribuit la un maraton sportiv școlar de poveste!”

De asemenea, Ciprian Crețan a dorit să-i treacă în revistă pe toți cei care și-au adus contribuția la bunul mers al Festivalului Interjudețean „Zilele Sportului Școlar”.

„Vreau să le mulţumesc tuturor colegilor profesori de educaţie fizică care s-au implicat activ în arbitraje şi în organizarea tuturor probelor de concurs, pe discipline sportive: Edison Muha la șah și gimnastică, Sandu Zubaș, Marius Păsăilă și Ionuț Hariton la handbal, Cristi Stanichevici la badminton, Claudiu Petrescu și Iulian Plămadă la tenis de masă, Adrian Ilaș, Dimitrie Bîru, Paula Cega, Andreea Șotîrcă, Simona Crețan la atletism, Nicu Pătrăucean, Marius Păsăilă, Victor Bujdei, Laurențiu Simota la fotbal, Elena Bejenar la oină, Alexandru Vaipan la rugby-tag mixt. Totodată, merită să fie evidențiate şi cadrele didactice de la Şcoala Putna şi foştii elevi care s-au mobilizat exemplar în organizare. Aduc mulţumiri Mănăstirii Putna şi părintelui stareţ Melchisedec Velnic, invitaţilor de onoare, partenerilor media (Cristian Plosceac, Petrică Huțuleac, Florin Popescu și Florin Florescu) şi agenţilor comerciali care au sprijinit evenimentul. Trebuie să subliniez că Primăria Putna, Asociaţia pentru Dezvoltare Locală Putna, Ocolul Silvic Putna, Asociația Județeană Sportul pentru Toți Suceava, societățile Killer și Axxa din Horodnic de Jos, Bicarus de la Bilca, Givastel, Beutiful Market și Pensiunea Mușatinii din Putna au un rol important în sprijinirea organizării acestui festival”.

Evenimentul organizat la Şcoala Gimnazială „Mitropolit Iacob Putneanul” Putna s-a desfăşurat în cadrul Campaniei naționale „Stop violenței prin artă și mișcare” a Ministerului Educației și al proiectelor NowWeMove și a MOVE Week a ISCA Danemarca ale Asociaţiei Judeţene Sportul pentru Toți Suceava. De asemenea, maratonul sportiv școlar face parte din calendarul activităţilor educative regionale şi interjudețene al Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava. Partenerii oficiali sunt: Primăria Putna, Inspectoratul Școlar Județean Suceava, Asociaţia pentru Dezvoltare Locală Putna, Asociaţia Judeţeană de Fotbal Suceava, Ocolul Silvic Putna, Fundația Te Aud România, Asociaţia Judeţeană Sportul pentru Toți Suceava, Clubul Sportiv Hong-Ha Rădăuți.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 1.800 de elevi și profesori din 52 de școli din România și Republica Moldova au participat la Festivalul „Zilele Sportului Școlar”, de la Putna.
 Vizualizări articol: 593 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Peste 1.800 de elevi și profesori din 52 de școli din România și Republica Moldova au participat la Festivalul „Zilele Sportului Școlar”, de la Putna0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei