Complexul balneoclimateric de la Dorna Candrenilor a fost inaugurat sâmbătă, de primarul Dănuț Candrea, alături de ministrul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, Stefan Radu Oprea, de ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Bogdan Ivan, de deputatul Gheorghe Șoldan, candidatul PSD la funcția de președinte al Consiliului Județean Suceava, alți lideri ai PSD și localnici. Deputatul Șoldan a transmis, printr-un comunicat de presă, că inaugurarea stațiunii balneoclimaterice din Dorna Candrenilor este „un proiect remarcabil pentru comuna administrată exemplar de primarul Dănuț Candrea” și „un punct de referință pentru turismul din Bazinul Dornelor” și consideră evenimentul de sâmbătă „eveniment istoric, nu doar pentru Dorna Candrenilor, ci și pentru întreg județul”.
„Această inaugurare marchează împlinirea unui vis, așa cum spunea primarul Candrea, după 126 de ani de când Dorna Candrenilor a fost declarată pentru prima oară stațiune balneoclimaterică de rangul II în Europa. Noua stațiune, finanțată integral de Primăria Dorna Candrenilor, a reprezentat o investiție de 4 milioane de euro și a fost construită de la zero în doar un an și opt luni”, a subliniat Șoldan.
Complexul balneoclimateric are aproximativ 4.000 de metri pătrați și include patru piscine, dintre care una semiolimpică și una pentru copii, saune, săli de masaj și fitness, restaurant cu terasă și multe alte facilități, deservind până la 1.000 de persoane în vârf de sezon.
„Această realizare demonstrează importanța viziunii și dedicării unui primar harnic, care își respectă promisiunile față de comunitate”, a apreciat Gheorghe Șoldan. Ministrul Bogdan Ivan a comparat Dorna Candrenilor cu Băile Figa, unde o investiție similară a transformat “o baltă de nămol în care se scălda un bivol”, într-o stațiune ce atrage anual peste 300.000 de turiști, generând venituri substanțiale pentru comunitate.
„Același viitor îl prevăd și pentru Dorna Candrenilor, o stațiune care va deveni un punct de referință în turismul balneoclimateric. Asemenea inițiative sunt vitale pentru revitalizarea turismului și a economiei locale. Prezența celor doi miniștri astăzi la Dorna Candrenilor, după vizita recentă a ministrului Muncii și Solidarității Sociale, Simona Bucura Oprescu, subliniază susținerea pe care o avem din partea premierului Marcel Ciolacu și a conducerii centrale a PSD pentru marile proiecte pe care eu și echipa mea ni le-am propus pentru județul Suceava în mandatul 2024-2028. Este crucial să avem o echipă de primari dedicați, precum Dănuț Candrea, pentru a implementa o administrație performantă la nivel județean”, a afirmat Gheorghe Șoldan.
Acesta a mai spus că „în calitate de viitor președinte al Consiliului Județean Suceava”, își dorește să lucreze alături de astfel de lideri pentru a dezvolta județul.
Potrivit lui Gheorghe Șoldan, strategia PSD pentru turism vizează atragerea și menținerea turiștilor în județul Suceava mai mult de două zile, așa cum este media în prezent.
„Avem un județ cu peisaje extraordinare, tradiții frumoase și oameni gospodari, dar utilizarea efectivă a capacității de cazare este de doar 28%. Așa cum spunea și ministrul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, Radu Oprea, nu e suficient să ne lăudăm doar cu turiștii veniți de Paște sau de Crăciun, dacă în restul anului camerele pensiunilor și hotelurilor sunt goale. Este timpul să ne apucăm de treabă și la nivelul întregului județ. Dănuț Candrea a arătat unui județ întreg că se poate. Pe 9 iunie, avem oportunitatea să schimbăm direcția în care merge județul nostru. Să votăm pentru schimbare la conducerea Consiliului Județean și pentru o administrație care știe să valorifice potențialul județului nostru. Haideți să transformăm zona de munte a județului într-o destinație turistică de top, unde turiștii vor dori să petreacă mai mult timp”, a mai transmis candidatul PSD la președinția Consiliului Județean Suceava.