Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 31 mai 2024 - Anul XXIX, nr. 126 (8655)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9728 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,476 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Președintele CJ, la inaugurarea celui mai mare terminal de transbordare a cerealelor din Europa: „Această investiție va reduce numărul de tiruri de pe drumuri, însă eu aștept și autostrada A7”

Vineri, 31 Mai 2024 (14:30:08)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Cel mai mare terminal de transbordare a cerealelor din Europa, care va fi folosit pentru transportul cerealelor din Ucraina, a fost inaugurat, vineri, în comuna suceveană Dornești. Investiția se ridică la suma de 10 milioane de euro și a fost realizată de Grampet Group, cel mai mare grup feroviar şi operator logistic privat din România şi din Europa Centrală şi de Sud-Est. Evenimentul a avut loc în prezența președintelui Grampet Group, precum și a numeroși oficiali guvernamentali, județeni și locali, printre care președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, și fostul prim-ministru Victor Ponta, actual consilier onorific al premierului Marcel Ciolacu. În cuvântul său, președintele Grampet Group, Gruia Stoica, a ținut să precizeze că acest terminal, cu o capacitate de transbordare de trei milioane de tone de cereale, va contribui la o reducere semnificativă a traficului rutier de la granița cu Ucraina până în Portul Constanța.

La rândul său, președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a salutat finalizarea acestei investiții la Dornești. „Astăzi la Dornești este o zi mare. Este vorba despre o investiție pentru transportul cerealelor din Ucraina cu trenul, fiind vorba de patru garnituri de tren care pot fi încărcate într-o zi, câte 32 de vagoane fiecare, care vor efectua transporturi către Portul Constanța”, a spus Flutur. Și șeful administrației județene a subliniat faptul că această investiție va însemna o reducere a numărului de tiruri de pe șoselele României, dar și o evaziune spre zero în ceea ce înseamnă comerțul cu cereale. „În mod sigur va însemna o reducere a numărului de tiruri, deși eu aștept cu nerăbdare Autostrada 7 să vină până la Siret. Eu cred că această investiție este un lucru concret, un exemplu de solidaritate cu Ucraina. Și o știm foarte bine pentru că noi fost alături de Ucraina din primele minute de când a început războiul. Și prin astfel de fapte noi arătăm că facem un pas înainte”, a spus Flutur.

El a amintit și de deschiderea punctului de trecere a frontierei de la Vicovu de Sus, dar și de pregătirile pentru deschiderea a încă trei puncte, la Izvoarele Sucevei, Ulma și Climăuți, pentru care CJ Suceava a asfaltat drumurile către frontieră. „Tot pentru fluidizarea traficului am început cu Ministerul Transporturilor proiectarea drumului paralel cu frontiera pentru a scoate tirurile din orașe și să iasă direct în autostradă. Sunt investiții recente. Apoi avem Vama Siret, unde s-a realizat o investiție de 10 milioane de euro și unde așteptăm ca în august să ajungă scanerele pentru a simplifica procedura de vămuire. Sunt lucruri care se întâmplă aici. Oamenii așteaptă această fluidizare a traficului, dar sunt convins că și vecinii noștri așteaptă foarte mult o mână întinsă de la noi”, a precizat președintele CJ Suceava.

El a mai adăugat că România este recunoscută cu adevărat ca un pilon foarte important de sprijin al Ucrainei. „Părerea mea este că trebuie să ne întâlnim cu Guvernul în perioada următoare pentru strategii de reconstrucție a Ucrainei. Gândiți-vă că va fi de transportat materiale de construcții și cred că pe calea ferată este cea mai facilă formă de transport. Toate astea trebuie pregătite în amănunt cu vecinii noștri”, a declarat Gheorghe Flutur. El a ținut să mai precizeze că noua investiție de la Dornești a creat nu mai puțin de 50 de locuri de muncă și a dat asigurări că investițiile de la granița cu Ucraina vor continua.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Președintele CJ, la inaugurarea celui mai mare terminal de transbordare a cerealelor din Europa: „Această investiție va reduce numărul de tiruri de pe drumuri, însă eu aștept și autostrada A7”.
 Vizualizări articol: 849 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Președintele CJ, la inaugurarea celui mai mare terminal de transbordare a cerealelor din Europa: „Această investiție va reduce numărul de tiruri de pe drumuri, însă eu aștept și autostrada A7”5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei