Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 31 mai 2024 - Anul XXIX, nr. 126 (8655)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9728 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,476 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   15 imagini |   ø fişiere video

Elevii olimpici și profesorii lor, premiați la cea de-a doua ediție a evenimentului „Copiii pe primul loc”

Vineri, 31 Mai 2024 (16:20:10)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Elevii suceveni care au urcat pe podiumul olimpiadelor naționale din acest an școlar au fost evidențiați în cadrul celei de-a doua ediții a evenimentului „Copiii pe primul loc”, organizat de Fundația „Ana – Inimă de copil”, joi, 30 mai, pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor Suceava.

A fost o festivitate consacrată excelenței în educație, performanței și meritocrației, o gală dedicată celor care au onorat cartea de vizită a școlilor unde studiază, dar și profesorilor care i-au ghidat spre calea reușitelor valoroase.

Peste 120 de elevi suceveni care au obținut premiile I, II și III în cadrul olimpiadelor școlare, etapa națională, au fost recompensați cu diplome și premii în bani.

De asemenea, au fost laureați și doi ștefaniști merituoși care s-au remarcat în cadrul competițiilor internaționale și un elev de la Școala Nr. 1, performer la nivel mondial în matermatică mentală.

Succesul lor a fost împărțit cu zeci de profesori care s-au ocupat îndeaproape de pregătirea lor, onorați de asemenea cu distincții de către organizatori.

 

·                   „Sunt încântată că județul Suceava se poate mândri cu atâția elevi de nota 10”

 

Gazdă a evenimentului a fost Andreea Marin, la fel ca la prima ediție, aceasta aplaudând la scenă deschisă Fundația „Ana – Inimă de copil”, fondată și prezidată de Larisa Blanari, pentru inițiativa organizării acestui eveniment.

 „Mă bucur că mă aflu astăzi printre cei mai valoroși oameni ai județului Suceava. Și asta nu numai pentru că v-ați străduit să fiți cei mai buni, ci pentru că, din punctul meu de vedere, reprezentați viitorul pe care generația de astăzi se poate baza”, a subliniat Larisa Blanari în debutul galei.

„Și spun acest lucru pentru că știu că educația este baza stabilității și dezvoltării unei comunități. Fundația <Ana inimă de copil>, care pe 24 mai 2024 are un an de la înființare, premiază astăzi pentru a doua oară excelența în educație. Acest eveniment este prilejul cu care putem fi împreună atât noi, cei care vă apreciem, cât și voi, cei care ne dați ocazia să facem asta.

Ne-am obișnuit ca de-a lungul timpului să sărbătorim ceea ce merită de apreciat și sunt încântată că județul Suceava se poate mândri cu atâția elevi de nota 10. Și cum în viață rezultatele cele mai bune vin de la echipele unite, așa e și în educație.

Consider determinant aportul și efortul dascălilor care v-au fost alături pe parcursul acestor ani de pregătire. De aceea, cu recunoștință și respect, mi-am dorit ca ei să ne fie alături, să putem sărbători împreună dăruirea cu care ei au înțeles să-și ducă la îndeplinire menirea. Țin să mulțumesc public atât dascălilor, cât și părinților, care își dedică timp și energie pentru ca acești copii să fie cei mai buni”, a continuat Larisa Blanari.

Mesaje de încurajare a performanței, a pasiunii, despre cât de important este ca acești tineri să fie valorizați și atrași să rămână și să profeseze în România au transmis și adjuncții Inspectoratului Școlar Județean Suceava, profesorii Petru Crăciun și Gabriel Matei.

 

·                   Emoții, aplauze și felicitări

 

În aplauzele audienței, rând pe rând, au urcat pe scenă elevii care s-au evidențiat în cadrul olimpiadelor naționale, urmați de profesorii lor îndrumători. Și-au adjudecat premiile, au făcut fotografii și au retrăit împreună emoțiile reușitelor lor școlare.

Ambasadori de succes ai Sucevei, David Palaghianu și Giulia Sabrina Macoveiciuc, de la Colegiul Național ”Ștefan cel Mare”, laureați la două olimpiade internaționale (Astronomie și Științele Spațiului Pentru Juniori, respectiv Științe pentru Juniori), au fost de asemenea invitați în scenă și premiați de organizatori. Totodată, David Lupu, elev la Școala Gimnazială Nr. 1 Suceava, premiat recent la nivel mondial în matematică mentală, s-a numărat printre laureați. 

Tot sub auspiciile performanței, a transmis un mesaj video și canotoarea Ancuța Bodnar, originară din Vatra Moldoviței, sportivă cu un palmares excepțional, care include și un Aur olimpic.

Canotoarea a felicitat elevii, profesorii și Fundația „Ana – Inimă de copil”, exprimându-și dorința de a le fi alături fizic la următoarea ediție a evenimentului .

Momentele de premiere au fost împletite cu câteva numere artistice, livrate de Omnia Ballet Suceava, Ansamblul Folcloric „Gura Izvorului” din Vatra Moldoviței și Corala „Ciprian Porumbescu” Suceava.

„Am avut ocazia să cunoaștem elevii suceveni care se află în cea mai înaltă zonă de competență, care sunt creativi și fac performanță. Ei sunt cei cărora le datorăm, în primul rând, mulțumiri.

Fără determinarea, munca și dedicarea lor, încununate cu cele mai înalte distincții la olimpiadele naționale, acest eveniment nu ar fi avut loc. A fost cu adevărat o seară plină de emoție, și de o partea și de cealaltă a scenei.

Se cuvine, în egală măsură, să aducem mulțumiri tuturor celor care ați ales să fiți astăzi alături de noi”, a fost mesajul Andreei Marin, cu care îndrăgita vedetă de televiziune a încheiat seara de joi.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Elevii olimpici și profesorii lor, premiați la cea de-a doua ediție a evenimentului „Copiii pe primul loc”.
 Vizualizări articol: 589 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Elevii olimpici și profesorii lor, premiați la cea de-a doua ediție a evenimentului „Copiii pe primul loc”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei