Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 30 mai 2024 - Anul XXIX, nr. 125 (8654)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9728 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,476 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Universitatea „Ștefan cel Mare”, partener al Forumului Belgia – România, care are loc la Suceava

Joi, 30 Mai 2024 (16:43:01)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Suceava găzduiește în aceste zile Forumul Belgia – România, intitulat „Acțiuni locale reziliente pentru o Europă durabilă a cetățenilor. Provocări și punți de legătură”, organizat la inițiativa Asociației ADR – Vlaanderen (Acțiunea Satelor Românești – Flandra), cu participarea Excelenței Sale, domnul John Cornet D’Elzius, Ambasadorul Belgiei în România. Evenimentul își propune să adune reprezentanți ai structurilor implicate în problematica migrației, atât de la nivel local, cât și de la nivel central din România, cu omologi din Belgia, pentru dezbaterea subiectelor comune de interes. Forumul este găzduit de Consiliul Județean Suceava și de Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava (USV).

În secțiunea plenară a Forumului, care a avut loc în deschiderea evenimentului din Aula Corpului E al USV, au luat cuvântul prorectorul USV, prof. univ. dr. Gabriela Prelipcean, cu intervenția întitulată <The Role of Stefan cel Mare University of Suceava in Community Development>, Patrick Van den Nieuwenhof, din partea ADR – Vlaanderen, cu intervenția intitulată <Home Sweet Home>, prof. univ. dr. Monica Roman, despre <International Migration and Return in Romania: recent trends and effects> și prof. univ. dr. Sebastian Bruque, din partea Universității Jaen (Spania) și a consorțiului NEOLAiA, cu intervenția întitulată <High Education Institution – internationalization strategies for sustainable development>. Mesajele și dezbaterile din cadrul secțiunii plenare au fost completate de posibilitatea vizitării standurilor organizațiilor invitate din Belgia și din România, care derulează activități legate de tematica evenimentului. 

În cadrul Forumului are loc și cea de a XX-a ediție a Conferinței COSD – Challenges and Opportunities for a Sustainable Development, organizată de Facultatea de Economie, Administrație și Afaceri.După deschiderea în plen, participanții iau parte la paneluri de prezentări și dezbateri.

Scopul organizării acestui forum este de a încuraja schimbul de informații, prezentarea problemelor, provocărilor și identificarea de soluții de către specialiști din Belgia și România, ce ar putea conduce la dezvoltarea de parteneriate de interes pentru organizațiile și instituțiile din cele două țări. Dintre organizatori, ADR – Vlaanderen (Acțiunea Satelor Românești – Flandra) reprezintă o asociație constituită în Belgia, în anul 1989, a cărei misiune este de a conecta românii și flamanzii, promovând incluziunea și reducerea neîncrederii populației flamande față de imigranți. ADR – Vlaanderen organizează la fiecare doi ani un astfel de forum, pe diverse teme de interes comun și cu participarea mai multor parteneri din cele două țări, ultimele două ediții fiind organizate în Iași și Timișoara.

Forumul organizat la Suceava beneficiază de prezența Excelenței Sale, domnul John Cornet D’Elzius, Ambasadorul Belgiei în România, din agenda E.S. făcând parte și o întâlnire cu studenții USV, precum și vizitarea campusului.

Alături de USV, parteneri în organizarea evenimentului sunt Consiliul Județean Suceava, Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților, Primăria și Consiliul Local Suceava, Open Network (TON) for Community Development,  Primăria și Consiliul Local Hânțești, iar forumul s-a bucurat de sprijinul sponsorilor Samdam Solutions, Mees chocolates, SIDEM, Gustă din Bucovina, Vinul Bun Suceava, Direcția pentru Agricultură Județeană Suceava, Altfel Distribuție Suceava.

Programul acestora este detaliat pe paginile de promovare ale evenimentului: http://conferinta.feaa.usv.ro/index.php/iec/cosd2024 și https://fobero.eu/en/decentralized-forum-belgium-romania-en/

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Universitatea „Ștefan cel Mare”, partener al Forumului Belgia – România, care are loc la Suceava.
 Vizualizări articol: 403 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Universitatea „Ștefan cel Mare”, partener al Forumului Belgia – România, care are loc la Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei