Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 30 mai 2024 - Anul XXIX, nr. 125 (8654)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9728 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,476 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Anchetă internă la Spitalul Clinic din Suceava, după ce o tânără de 19 ani a murit la scurt timp după naștere

Joi, 30 Mai 2024 (15:23:17)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)


O tânără în vârstă de doar 19 ani, Bianca Curelușă, a murit la o lună după naștere, în urma unor complicații, iar Spitalul Clinic de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava efectuează o anchetă internă pentru a afla ce s-a întâmplat. Managerul unității medicale, dr. Alexandru Calancea, a declarat că situația i-a fost sesizată de directorul medical, dr. Dimitrie Siriopol, și a alcătuit o comisie administrativă care va cerceta cele semnalate.

Potrivit managerului, tânăra a dus sarcina la termen, nașterea s-a efectuat prin cezariană, fără complicații. „A fost externată după câteva zile, în condiții bune pentru pacientă. A revenit după câteva zile în UPU, cu o tromboză venoasă profundă, s-a insistat ca doamna să fie internată și tratată, s-a pus diagnosticul de embolie pulmonară. Din informațiile pe care le-am primit, lucrurile au mers foarte bine și la internarea în secția Cardiologie. Din păcate, un eveniment care probabil a fost o altă manifestare a emboliei pulmonare a dus la acest deznodământ nefericit”, a arătat dr. Calancea.

În calitate de medic cardiolog, acesta a subliniat că embolia pulmonară „este o patologie cu evoluție de foarte multe ori nefavorabilă” și la acest moment există suspiciunea că la origine ar fi o boală cu transmitere genetică. Dr. Calancea a explicat că la orice intervenție chirurgicală există un factor de risc „mai mic sau mai mare” pentru aceste tromboze. „Lucrurile au fost foarte bine gestionate în secția de Obstetrică-Ginecologie, unde pacienta a primit tratament preventiv pentru embolie, s-au respectat ghidurile și protocoalele. Aștept să văd rezultatul comisiei și atunci voi putea da mai multe detalii”, a mai spus managerul spitalului.

Bianca și Bogdan Curelușă s-au căsătorit anul trecut, iar luna trecută s-a născut fiul lor, Matias. 

După naștere, Bianca a suferit o serie de complicații, care s-au agravat.

În seara de marți spre miercuri, tânăra a murit la spitalul din Suceava, unde fusese internată de urgență.

Joi, medicii legiști urmau să efectueze necropsia. Aceasta a fost amânată cu o zi pentru că familia a solicitat să fie prezent și un medic legist expert independent, în afara celor de la Suceava.

Sesizată telefonic de Bogdan Curelușă, poliția a efectuat propriile cercetări și a deschis un dosar penal in rem.

Potrivit anchetatorilor, la data de 29 mai a.c., orele 11:50, Poliția municipiului Suceava a fost sesizată de Bogdan Curelușă că în ziua precedentă, cu 10 minute înainte de miezul nopții, soția sa a murit în spitalul din Suceava.

Cu ocazia cercetărilor s-a stabilit că Bianca a fost internată la Spitalul Județean Clinic de Urgență din Suceava în data de 29 aprilie a.c. și a născut prin cezariană un copil perfect sănătos. Pe tot parcursul sarcinii Bianca a fost în strictă supraveghere medicală. Tânăra mamă și fiul ei au fost externați în data de 3 mai, fără a se raporta probleme sau alte riscuri.

În dimineața zilei de 17 mai, pe când era acasă, în Dumbrăveni, Bianca a acuzat dureri în zona femurală stângă, care s-au accentuat, iar la data de 19 mai, aceasta s-a prezentat la Unitatea de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Clinic de Urgență Suceava. În urma stabilirii diagnosticului de tromboză venoasă, tânăra a rămas internată în unitatea spitalicească, unde în data de 24 mai a fost supusă unei intervenții care i-a ameliorat starea de sănătate și se pregătea pentru externare.

Patru zile mai târziu, pe 28 mai, soțul Biancăi, Bogdan, a fost contactat telefonic de către medicul de gardă, care i-a spus că soția lui a intrat în stop cardio-respirator și a fost transferată în secția ATI. La orele 23:55 medicul de gardă de la Terapie Intensivă a constatat decesul Biancăi.

În urma audierii lui Bogdan Curelușă de către polițiști a reieșit că acesta are dubii cu privire la cauzele care au condus la decesul soției, la administrarea sau neadministrarea de tratament post-operator, precum și asupra cauzelor amânării intervenției chirurgicale.

S-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă.

Deocamdată ancheta este in rem față de faptă, iar ancheta va continua dacă soțul va decide să depună o plângere penală. 

”Plânge colegul nostru înjumătățit, plânge și pruncul său rămas prea devreme orfan… Plângem și noi, camarazii lui, împărtășindu-le durerea…

Chiar dacă nu-și va mai aminti de clipele când mama sa l-a ținut în brațe, Matias va avea un înger păzitor în Ceruri, care îi va veghea drumul în viață. Și lui, și tatălui său…

Dumnezeu să o ierte și să o odihnească în pace pe Bianca, iar pe tine, Bogdane, să te întărească!” au transmis colegii lui Bogdan Curelușă, de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Anchetă internă la Spitalul Clinic din Suceava, după ce o tânără de 19 ani a murit la scurt timp după naștere.
 Vizualizări articol: 2808 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Anchetă internă la Spitalul Clinic din Suceava, după ce o tânără de 19 ani a murit la scurt timp după naștere5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei