Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 20 mai 2024 - Anul XXIX, nr. 116 (8645)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9728 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,476 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Medalii de aur pentru invențiile realizate de echipe de profesori și doctoranzi ai USV

Luni, 20 Mai 2024 (13:33:05)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Prezența echipelor de cercetare și inovare din cadrul Universității ”Ștefan cel Mare” din Suceava, la o competiție de prestigiu în domeniul inventicii, a fost răsplătită cu patru medalii de aur. Cea de-a V-a ediție a International Innovation Summit E-NNOVATE  s-a desfășurat în Cracovia, Polonia, în perioada 16-18 mai. Evenimentul a fost organizat în parteneriat cu IBS Global Polonia, Asociația Mondială a Proprietății Intelectuale (WIIPA), Forumul Inventatorilor Români (FIR) și Asociația Inventatorilor din India. Printre țările participante s-au numărat Polonia, România, India, Indonezia, Iran, Regatul Unit, Malaysia, China, Vietnam și Arabia Saudită.

România a fost reprezentată de Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava, Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu și Universitatea Politehnica București.

Universitatea “Ștefan cel Mare” din Suceava a participat cu patru invenții, având ca autori doctoranzi și cadre didactice ale Facultății de Inginerie Electrică și Știința Calculatoarelor. La finalul procesului de jurizare, inventatorii suceveni au obținut patru medalii de aur.

O primă medalie a fost revendicată pentru invenția Method and system for limiting the load curve, la care coautori sunt Ciprian Bejenar, Marian Bejenar, Laurențiu-Dan Milici, Radu-Dumitru Pentiuc, Pavel Atănăsoae, Cezar-Dumitru Popa, Teodor Pop și Visarion Ifrim. Juriul a acordat o a doua medalie de aur pentru invenția  Hybrid system for improving the energy efficiency of photovoltaic panels, realizată de Laurențiu-Dan Milici, Mihaela Pavăl, Pavel Atănăsoae, Ilie Nițan, Constantin Ungureanu, Eugen Iavorschi, Irina Alisavetei și Constantin Cornel Tuduriu.

Tot cu o medalie de aur a fost răsplătită invenția System for increasing the quality of sleep, la care coautori sunt  Valentin  Popa, Ciprian Bejenar, Laurențiu-Dan Milici, Mihai Dimian, Constantin Ungureanu și Mihaela Pavăl.

Cea de a patra medalie de aur din palmaresul echipelor USV la acest important concurs a fost acordată pentru invenția Method for actuating springs made of shape memory materials, realizată de echipa de cadre didactice formată din Ciprian Bejenar, Marian Bejenar, Valentin Popa, Mihai Dimian, Laurențiu Dan Milici, Mihai Rață, Ciprian Afanasov și Constantin Ungureanu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Medalii de aur pentru invențiile realizate de echipe de profesori și doctoranzi ai USV.
 Vizualizări articol: 473 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Medalii de aur pentru invențiile realizate de echipe de profesori și doctoranzi ai USV5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei