Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a participat luni la o acțiune de suflet legată de meseria sa de bază, cea de silvicultor, la Colegiul Silvic Câmpulung Moldovenesc. Aici s-a deschis Campionatul European al Tinerilor Silvicultori, la care participă echipaje din 18 țări.
În cadrul competiției, 22 de echipaje vor concura timp de două zile în probe practice de recunoaștere a speciilor forestiere, decupaj al arborilor și alte probe tehnice extrem de atractive. Gheorghe Flutur a arătat că în cadrul acestui eveniment, fiecare țară participantă va planta câte cinci puieți, formând cu aceștia cuvântul „Bucovina”, după care se vor ridica steagurile celor 18 țări participante “într-o panoramă superbă, deasupra municipiului Câmpulung Moldovenesc”.
La acțiunea de luni au fost prezenți directorul general al Regiei Pădurilor, Marius-Dan Sîiulescu, primarul din Câmpulung Moldovenesc, Mihăiță Negură, inspectorul școlar general al IȘJ Suceava, Grigore Bocanci, și alți specialiști în silvicultură.
La deschiderea competiției, Gheorghe Flutur, vizibil emoționat, a amintit că în urmă cu 49 de ani era bobocel la Liceul Silvic din Câmpulung Moldovenesc, pe care l-a absolvit. El a povestit că apoi a urmat Facultatea de Silvicultură și a lucrat timp de 15 ani în administrația silvică, ocupând diverse funcții, de la inginer-șef de district până la ministru al Agriculturii, Pădurilor și Dezvoltării Rurale.
Gheorghe Flutur a subliniat că silvicultorii sunt oameni extraordinari, pricepuți în multiple domenii. “Un inginer silvic știe și ecologie, și construcția de drumuri forestiere, și gestionarea dezastrelor și calamităților. Iar atunci când un silvicultor ajunge într-o funcție importantă, este extrem de priceput și săritor, relaționând bine cu oamenii”, a transmis președintele CJ Suceava. El a menționat că în județul Suceava există mulți primari, oameni de afaceri, oameni de știință, poeți, scriitori și, de ce nu, oameni politici care provin din rândul silvicultorilor.