Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 16 mai 2024 - Anul XXIX, nr. 113 (8642)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9766 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5135 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Candidatul AUR pentru Primăria Suceava, Cătălin Axinte: „Visul copilăriei mele este renașterea fotbalului sucevean”

Joi, 16 Mai 2024 (14:46:20)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Candidatul AUR pentru Primăria Suceava, Cătălin Axinte, a anunțat că una dintre prioritățile sale ca primar va fi renașterea fotbalului sucevean, acesta fiind „visul copilăriei mele”. Cătălin Axinte a declarat că fotbalul a fost întotdeauna mai mult decât un simplu sport, acesta fiind o pasiune care unește comunități și trezește emoții profunde. „În Suceava, amintirile legate de meciurile locale încă vibrează în inimile multor locuitori, evocând nostalgia vremurilor când stadionul era plin, iar suporterii urmăreau cu sufletul la gură fiecare pasă și gol. Fotbalul ocupă un loc special în inima multor locuitori ai Sucevei, fiind mai mult decât un simplu sport, ci o parte integrantă a identității locale. De-a lungul anilor, pasiunea pentru fotbal s-a transmis de la o generație la alta, fiecare copil visând să urmeze pașii marilor fotbaliști suceveni. Cu toate acestea, în ultimii ani, fotbalul sucevean a cunoscut o perioadă de declin, lăsând în urmă stadioane goale și visuri neîmplinite”, a spus Cătălin Axinte. El a amintit că, în trecut, Suceava se bucura de o prezență respectabilă în peisajul fotbalistic românesc, având echipe care evoluau în ligile superioare și care aduceau laolaltă comunitatea. Candidatul AUR pentru Primăria Suceava a arătat că în ultimii ani, suportul financiar insuficient, infrastructura precară și lipsa unui program coerent de dezvoltare a tinerelor talente au dus la o scădere vizibilă a performanței și interesului local pentru fotbal.

„Pentru a reînvia fotbalul în Suceava este esențial să adoptăm o abordare multifactorială, și aici vorbim în primul rând de investiții în infrastructură. Am în vedere modernizarea bazelor de antrenament existente și construirea de noi facilități de antrenament, care sunt vitale pentru a atrage atât sportivi, cât și spectatori. Infrastructura modernă poate de asemenea să faciliteze găzduirea de turnee regionale și naționale, crescând vizibilitatea fotbalului local. De aceea, Suceava are nevoie urgentă de un nou stadion care să se ridice la standardele europene actuale”, a mai precizat Cătălin Axinte.

 

·        Cătălin Axinte: Reînvierea fotbalului sucevean nu este doar despre sport, ci despre revitalizarea unui vis comunitar care poate aduce împreună generații de suceveni

 

Candidatul AUR Suceava a declarat că în calitate de primar va promova și programe de dezvoltare a tineretului, respectiv crearea de academii de fotbal și parteneriate cu școlile pentru programul de educație fizică, care pot stimula interesul tinerilor și pot descoperi talente noi. Axinte a spus că aceste programe ar trebui să fie accesibile și să ofere antrenamente de calitate sub îndrumarea unor antrenori experimentați.

„Esențială este și colaborarea între autoritățile locale și companiile private, care poate oferi finanțarea necesară pentru sustenabilitatea pe termen lung a echipelor locale. Sponsorizările și parteneriatele media pot de asemenea să crească interesul public și să aducă fotbalul sucevean în atenția națională. De asemenea, am în vedere stabilirea de parteneriate cu academii și cluburi de fotbal din alte țări, pentru a putea oferi jucătorilor suceveni oportunități de a învăța din experiențe internaționale și de a participa la campionate în străinătate. Acest lucru ar putea de asemenea să aducă noi metode de antrenament și management sportiv în Suceava”, a spus candidatul AUR.

El a mai adăugat că în calitate de primar va susține crearea unui fond de burse și subvenții pentru tinerii talentați care nu au resursele financiare necesare pentru a continua fotbalul la un nivel competitiv. „Aceasta ar include ajutor pentru echipament, călătorii și taxe de participare la turnee, asigurând că nici un talent promițător nu este lăsat în urmă din motive financiare”, a spus Axinte. El a mai spus că reînvierea fotbalului sucevean nu este doar despre sport, ci despre revitalizarea unui vis comunitar care poate aduce împreună generații de suceveni. „Prin muncă dedicată și colaborare, Suceava poate transforma pasiunea pentru fotbal într-un catalizator pentru schimbare socială și coeziune comunitară. Redescoperind gloria zilelor trecute, fotbalul poate redeveni visul copilăriei pentru fiecare tânăr din Suceava, inspirându-i să urmeze și să realizeze mari performanțe atât pe teren, cât și în viață”, a încheiat Cătălin Axinte.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Candidatul AUR pentru Primăria Suceava, Cătălin Axinte: „Visul copilăriei mele este renașterea fotbalului sucevean”.
 Vizualizări articol: 491 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Candidatul AUR pentru Primăria Suceava, Cătălin Axinte: „Visul copilăriei mele este renașterea fotbalului sucevean”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei