Deputatul PSD Gheorghe Șoldan, candidatul social-democraților suceveni pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Suceava, a participat la lansarea candidaturii colegului său de partid Toader Adrian Lavric la un nou mandat de primar al comunei Satu Mare. Șoldan l-a numit pe Lavric „coechipier în dezvoltarea județului” și „un primar de acțiune”, care „și-a dorit să rezolve cât mai multe dintre nevoile comunității sale”.
Parlamentarul a evidențiat o parte dintre proiectele comunitare derulate în mandatul de primar al lui Toader Adrian Lavric, printre care reabilitarea și dotarea școlii din Țibeni; modernizarea dispensarului, amenajarea de locuri de joacă pentru copii și îmbunătățirea iluminatului public; construirea unei noi săli de sport, un proiect de 1,5 milioane de euro; renovarea căminului cultural și achiziționarea unei autospeciale de pompieri; dotarea tuturor sălilor de clasă din școli cu echipamente și mobilier nou.
Potrivit lui Gheorghe Șoldan, un „punct forte” al mandatului lui Lavric la Primăria Satu Mare a fost modernizarea infrastructurii rutiere, un proiect de peste două milioane de euro.
„Toader are un proiect și pentru construcția unei platforme ecologice pentru gestionarea deșeurilor și unul pentru înființarea rețelei de gaz metan, lucrările la apă și canalizare fiind în curs de derulare. Așa cum le-am spus celor aproximativ 200 de oameni prezenți, multe dintre aceste proiecte s-au realizat în echipă, cea de pe plan local a primarului și echipa PSD Suceava. Din funcția de președinte al Consiliului Județean Suceava voi putea sprijini și mai mult proiectele pentru dezvoltarea comunei Satu Mare. Cu siguranță, mult mai mult decât a făcut-o actuala conducere a administrației județene. Realizările lui Toader Adrian Lavric, doar în primii trei ani și jumătate ai mandatului său de primar, reflectă viziunea noastră comună de a construi o comunitate mai puternică și mai prosperă”, a afirmat Gheorghe Șoldan. Acesta a mai spus că își dorește ca alegerile locale din 9 iunie să însemne extinderea acestei viziuni asupra întregului județ și înlăturarea „mentalităților învechite, care încă cred că județul se conduce, nu se administrează”.