Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 13 mai 2024 - Anul XXIX, nr. 110 (8639)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9728 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,476 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Peste 100 de echipe de liceeni din 5 județe au participat la ”Student pentru o zi”, la USV

Luni, 13 Mai 2024 (16:08:36)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava (USV) a organizat sâmbătă, 11 mai, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Suceava, o etapă destinată elevilor din clasele a XI-a a Concursului Interjudețean pentru Liceeni „Student pentru o zi”. Evenimentul s-a bucurat de prezența ministrului Educației, Ligia Deca, ce a efectuat o vizită informală la USV, gazdă fiindu-i prof. univ. dr. Mihai Dimian, rectorul USV.

Concursul se află la cea de a XIII-a ediție, reunind de această dată 105 echipe formate din elevi de clasa a XI-a de la colegii și licee din județele Botoșani, Iași, Neamț, Suceava și Vaslui. Cei peste 320 de elevi participanți, alături de cele aproximativ 90 de cadre didactice coordonatoare care i-au însoțit, au avut oportunitatea de a trăi o experiență inedită, într-o atmosferă specifică unui campus universitar, menită să le ofere o perspectivă privind viitorul lor academic. Pe lângă vizitele în sălile de curs și laboratoare, demonstrații cu echipamente performante, prezentarea bazei sportive, elevii și profesorii însoțitori au purtat discuții libere și au avut un schimb de impresii cu ministrul Educației și cu rectorul USV.

Etapa de sâmbătă s-a desfășurat sub forma unui concurs tematic pe echipe la disciplinele Alimentație Publică & Chimie, Biologie, Comunicare și Relații Publice & Limba și Literatura Română, Economie, Filosofie, Geografie & Ecologia și Protecția Mediului, Informatică & Robotică, Ingineria Produselor Alimentare & Controlul și Expertiza Produselor Alimentare, Istorie, Jocuri Educaționale Creative și Recreative, Limba și Literatura Franceză, Proiectare Asistată în AutoCAD, Psihologie, Sisteme Electrice și Energetice și Turism.

În cadrul experienței „studențești”, participanții au servit masa la Restaurantul USV și au socializat cu studenții voluntari și cu cadrele didactice implicate în organizarea concursului. Profesorii coordonatori au participat la workshopul Tradiție și modernitate în educație, susținut de Ana-Maria Chelș, psiholog în cadrul Centrului de Consiliere şi Orientare în Carieră al USV.

Activitățile artistice au fost organizate de Casa de Cultură a Studenților, care a oferit oaspeților pe parcursul zilei un spectacol de teatru pus în scenă de studenții trupei Fabulinus USV și un concert de muzică folk cu trupa Simbol și Andrei Cicioc. Elevii participanți s-au bucurat de aprecierile comisiilor de concurs din cadrul facultăților USV implicate în această etapă, precum și de cele ale conducerii universității. Toți elevii câștigători au primit premii interesante, iar membrii echipelor clasate pe locul I au obținut dreptul de a fi înmatriculați pe locuri fără taxă, pentru anul academic 2025-2026.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 100 de echipe de liceeni din 5 județe au participat la ”Student pentru o zi”, la USV.
 Vizualizări articol: 410 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Peste 100 de echipe de liceeni din 5 județe au participat la ”Student pentru o zi”, la USV5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei