Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 13 mai 2024 - Anul XXIX, nr. 110 (8639)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,7742 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Candidatul AUR pentru Primăria Suceava, Cătălin Axinte: Orașul se confruntă cu o dezvoltare stagnantă, care îl ține blocat într-un trecut din care alte regiuni ale țării au evoluat demult

Luni, 13 Mai 2024 (15:58:59)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Candidatul AUR pentru Primăria Suceava, Cătălin Axinte, consideră că în calitate de primar al municipiului reședință de județ va putea aduce o perspectivă diferită asupra modului în care orașul poate evolua. „Ca preot, am fost mereu apropiat de comunitate, ascultând și înțelegând problemele reale ale oamenilor. Această experiență oferă o bază solidă pentru a aborda problemele Sucevei nu doar dintr-o perspectivă administrativă, ci și umană”, a spus Cătălin Axinte.

El a arătat că, aflat în inima Bucovinei, orașul Suceava pare să fie un loc unde timpul a înghețat, rămânând ancorat ferm într-o epocă de mult apusă, iar prin străzile orașului, care încă păstrează amprentele unei istorii bogate, Suceava oferă o imagine vie a unui trecut glorios. „Însă, în spatele acestui decor de carte poștală, se ascunde o realitate mai puțin poetică: orașul se confruntă cu o dezvoltare stagnantă, care îl ține blocat într-un trecut din care alte regiuni ale țării au evoluat demult. Lipsa de modernizare și infrastructura învechită nu doar că frânează progresul, ci și perpetuează un mod de viață și de administrare care nu mai corespunde cerințelor și ritmului vieții contemporane. Această stagnare nu este doar o trăsătură pitorească, ci o problemă profundă care necesită atenție și soluții inovatoare pentru ca Suceava să poată face pasul către un viitor mai prosper și integrat în dinamica secolului XXI”, a declarat candidatul AUR.

El a arătat că actuala conducere a Primăriei Suceava a fost străină de noțiuni precum compasiunea, dreptatea și integritatea, aceste valori fiind esențiale într-o administrație care dorește să se apropie de cetățean și să genereze schimbări pozitive. „Prin promovarea unor politici care încurajează dezvoltarea economică prin diversificare și inovație, îmbunătățirea infrastructurii și exploatarea potențialului turistic, Suceava poate să se dezghețe din inerția temporală în care se află”, consideră Cătălin Axinte.

El a subliniat faptul că a identificat principalele probleme structurale ale Sucevei, pe care în calitate de primar le poate rezolva. Cătălin Axinte a făcut referire în primul rând la dezvoltarea economică concentrată și limitată, arătând că Suceava se confruntă cu o economie locală relativ închisă, cu o concentrare mare în câteva sectoare, precum producția de materiale de construcții și industria alimentară. „Această lipsă de diversificare economică poate limita rezistența orașului în fața schimbărilor de pe piața națională și internațională. O altă problemă este și deficitul locurilor de muncă și impactul său socio-economic, care forțează mulți tineri și adulți să migreze în căutarea unor oportunități mai bune. Acest fenomen de <exod al creierelor> afectează negativ dezvoltarea locală și reduce baza de impozitare, ceea ce la rândul său scade veniturile necesare pentru investiții publice”, a afirmat Cătălin Axinte. El a mai spus că și resursele turistice ale orașului nu sunt utilizate la adevărata lor valoare și capacitate.

 

·        Cătălin Axinte: „Lipsa unei rețele de drumuri bine întreținute și modernizate în Suceava îngreunează accesul și mobilitatea, având un impact negativ direct asupra economiei locale”

 

Candidatul AUR pentru Primăria Suceava a declarat că deși municipiul este poarta către multe dintre mănăstirile pictate din Bucovina, inclusiv cele aflate în Patrimoniul Mondial UNESCO, potențialul turistic al orașului nu este exploatat la maximum, având în vedere că lipsesc strategiile integrate de marketing turistic și facilitățile care să îmbunătățească experiența vizitatorilor.

„Problema insuficienței spațiilor verzi este de asemenea evidentă. Zonele verzi nu doar că îmbunătățesc calitatea aerului și oferă locuri de recreere pentru locuitori, dar sunt și esențiale pentru biodiversitate și echilibrul ecologic urban. Suceava are nevoie urgentă de o strategie de dezvoltare a acestor spații, pentru a îmbunătăți standardele de viață și a oferi un habitat mai sănătos. Lipsa spațiilor de parcare și gestionarea ineficientă a traficului sunt alte două aspecte care necesită atenție imediată. Implementarea unui sistem de semaforizare inteligentă ar putea optimiza fluxul vehiculelor și ar reduce congestionările, îmbunătățind astfel mobilitatea urbană. Mai mult, crearea de noi parcări, inclusiv soluții de parcare etajată, ar diminua presiunea asupra străzilor aglomerate”, a declarat Cătălin Axinte.

El a făcut referire și la faptul că Suceava se confruntă cu o birocrație greoaie și proceduri administrative îndelungate, care pot descuraja inițiativele antreprenoriale și investițiile. Cătălin Axinte consideră că acest sistem poate fi un obstacol major pentru deschiderea și operarea eficientă a afacerilor noi, limitând astfel creșterea economică.

„Vorbim apoi de infrastructura rutieră din Suceava, care este departe de a satisface nevoile actuale ale traficului urban. Gropile din asfalt nu doar că deteriorează vehiculele, dar reprezintă și un pericol constant pentru siguranța conducătorilor auto și a pietonilor. Lipsa unei rețele de drumuri bine întreținute și modernizate îngreunează accesul și mobilitatea, având un impact negativ direct asupra economiei locale”, a mai declarat Axinte. Nu în ultimul rând, el a făcut referire la securitatea și ordinea publică din Suceava, atrăgând atenția că rata vandalismului în anumite zone ale orașului poate fi un alt factor care descurajează investițiile și afectează negativ percepția asupra siguranței publice, iar aceste aspecte pot avea un impact semnificativ asupra calității vieții și asupra atractivității orașului pentru rezidenți și vizitatori.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Candidatul AUR pentru Primăria Suceava, Cătălin Axinte: Orașul se confruntă cu o dezvoltare stagnantă, care îl ține blocat într-un trecut din care alte regiuni ale țării au evoluat demult.
 Vizualizări articol: 542 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Candidatul AUR pentru Primăria Suceava, Cătălin Axinte: Orașul se confruntă cu o dezvoltare stagnantă, care îl ține blocat într-un trecut din care alte regiuni ale țării au evoluat demult1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei