Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 13 mai 2024 - Anul XXIX, nr. 110 (8639)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,4826 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Cadre didactice de la Colegiul Tehnic „Lațcu Vodă” Siret, la specializare în Finlanda

Luni, 13 Mai 2024 (14:04:41)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un grup de cadre didactice de la Colegiul Tehnic „Lațcu Vodă” Siretau participat, în perioada 21-27 aprilie 2024, la Helsinki, Finlanda, la un program de „Job shadowing”, pentru a descoperi sistemul de învățământ finlandez, considerat unul dintre cele mai bune sisteme de învățământ din lume.  În anul școlar 2023-2024, Colegiul Tehnic „Lațcu Vodă” Siret implementează proiectul „Competențe fără frontiere prin Erasmus+”, proiect care se adresează domeniului de formare profesională, acolo unde colegiul din Siret are acreditare Erasmus din anul 2021. Obiectivele acestei mobilități de tip staff Job shadowing au fost crearea de oportunități de formare pentru profesorii VET, liderii instituțiilor VET și cei responsabili cu mentorat și formare profesională; dezvoltarea profesională prin participarea la mobilități de formare a personalului VET și desfășurarea de activități legate de tehnologia viitorului; îmbunătățirea competențelor profesorilor prin schimbul de bune practici și promovarea utilizării noilor tehnologii; oportunitatea de a observa unul dintre cele mai de succes sisteme de învățământ din lume – sistemul de învățământ finlandez, urmărind profesorii finlandezi, observându-le tehnicile de predare și experimentând viața de zi cu zi în școlile finlandeze.

Activitățile de lucru s-au desfășurat la școala Stadin Ammattiopisto, Ilkantie 3, Helsinki, într-un context de formare profesională europeană și job shadowing. 

„Prezentarea celor mai bune practici ale educației finlandeze, soluții rentabile pentru profesioniștii din domeniul educației și formării profesionale, observarea activităților de lucru în timpul stagiului practic cu accent pe tehnologia viitorului, prezentarea implementării educației pentru dezvoltare durabilă în școală, întâlnirea cu expertul pedagogic al școlii privind problemele cu care se confruntă tinerii în alegerea unui loc de muncă și a carierei, dezbatere privind integrarea cu succes a viitorilor absolvenți pe piața muncii, participarea la activități care au inclus cursuri de pregătire profesională în limba engleză în domeniul mecanic au reprezentat agenda mobilității”, au spus participanții.

Sistemul de învățământ din Finlanda este recunoscut la nivel mondial pentru succesul său. Acesta se bazează pe principii precum egalitatea, accesul la educație de calitate pentru toți elevii și accentul pus pe dezvoltarea abilităților practice și creativității. „Profesorii din Finlanda sunt bine pregătiți și au o mare libertate în metodele de predare, iar elevii sunt încurajați să-și dezvolte gândirea critică și abilitățile sociale. Este un sistem care pune accent pe învățarea prin joc, explorare și colaborare. Finlanda folosește o abordare holistică în evaluarea elevilor, punând accent pe progresul individual și pe dezvoltarea personală, nu doar pe rezultatele testelor standardizate. Sistemul finlandez de învățământ tehnic este recunoscut la nivel mondial pentru abordarea sa inovatoare și eficientă”, mai explică profesorii care au fost la perfecționare în Finlanda.

Educația tehnică în Finlanda se concentrează pe dezvoltarea abilităților practice și a competențelor relevante pentru piața muncii. Elevii sunt încurajați să își exploreze interesele și să își dezvolte creativitatea într-un mediu de învățare interactiv și colaborativ. De asemenea, sistemul finlandez pune un accent deosebit pe egalitatea de șanse și pe sprijinirea tuturor elevilor în atingerea potențialului lor maxim. Este un exemplu inspirațional pentru multe alte țări în ceea ce privește educația tehnică de calitate. „Mobilitatea a fost un succes, iar toate competențele dobândite constituie o  investiție valoroasă pentru profesori, având un impact pozitiv asupra calității educației și a experienței de învățare a elevilor de la Siret. Interacțiunea cu profesori și experți în domeniul educației din Finlanda este  sursă de inspirație și motivare pentru cadrele didactice. Prin vizitarea școlii din Helsinki și observarea directă a metodelor de predare și de evaluare folosite acolo, profesorii și-au îmbunătățit propriile practici și vor aduce elemente inovatoare în sala de clasă. Toate acestea s-au putut desfășura datorită programului Erasmus+. Erasmus Plus schimbă vieţi, deschide minţi”, au completat cadrele didactice de la Colegiul Tehnic „Lațcu Vodă” Siret.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cadre didactice de la Colegiul Tehnic „Lațcu Vodă” Siret, la specializare în Finlanda.
 Vizualizări articol: 897 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cadre didactice de la Colegiul Tehnic „Lațcu Vodă” Siret, la specializare în Finlanda0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei