Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 9 mai 2024 - Anul XXIX, nr. 107 (8636)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9766 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,7317 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Instituțiile rigide, birocrația și consumul de droguri, printre problemele semnalate lui Flutur de către tineri, la întâlnirea de la statuia lui Ștefan cel Mare

Joi, 9 Mai 2024 (17:49:41)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Liderul PNL Gheorghe Flutur s-a întâlnit, joi, de Ziua Europei, la statuia voievodului Ștefan cel Mare de la Cetatea de Scaun a Sucevei, cu tineri pe care în urmă cu o lună i-a provocat să se implice în viața administrativă, socială și politică, prin lansarea „Manifestului VOI - Viziune. Opțiune. Inițiativă”.

Dacă la precedenta întâlnire Flutur le-a prezentat tinerilor propunerile sale, de data aceasta, alături de viceprimarul Lucian Harșovschi, a stat în fața lor pentru a-i asculta.

Discuțiile care au durat mai bine de o oră s-au axat pe problemele semnalate de către unii dintre tinerii participanți, precum dificultățile pe care le întâmpină din cauza birocrației și a instituțiilor rigide atunci când vor să-și deschidă o afacere, consumul și traficul de droguri, dar și faptul că vocile lor sunt auzite greu de către factorii decizionali.

Un tânăr antreprenor din Burla, Cristi Pintiliuc, a relatat că a revenit din străinătate în urmă cu 4 ani și a început „o afacere, dar cu mare greutate, din cauza birocrației”. „Aș vrea să știu care sunt planurile dvs pentru susținerea tinerilor antreprenori din județ și a celor care vor să se întoarcă din diaspora”, a întrebat tânărul.

Gheorghe Flutur a recunoscut că regiunea de nord-est a României are cel mai mic Produs Intern Brut (PIB) din România și că simplificarea procedurilor birocratice este absolut necesară astfel încât oamenii să fie încurajați să dezvolte afaceri generatoare de locuri de muncă și profit. El a spus că personalul din administrație trebuie să-și schimbe comportamentul față de antreprenori și să-i trateze cu respect. „Ca să nu mai tânjim după altă țară trebuie să facem lucrurile să funcționeze la noi”, a spus Flutur.

Același lucru l-a susținut și Lucian Harșovschi, care a vorbit despre un parteneriat administrație-mediu de afaceri, în care „antreprenorii nu trebuie să vină să stea cu capul plecat la primărie”.  

O altă problemă ridicată de un tânăr a fost cea a consumului de droguri. Acesta a spus că a venit de 3 zile din Anglia și în această perioadă a văzut mulți tineri drogați, inclusiv în sate și la vârste foarte tinere, chiar adolescenți. Subiectul a stârnit interes, iar unii dintre cei prezenți au semnalat că vârsta consumatorilor a scăzut foarte mult, până la copii de clasele a V-a sau a VI-a. „Cred că asta este cea mai gravă problemă”, consideră Gheorghe Flutur. Printre soluțiile propuse s-au numărat implicarea tinerilor în acțiuni de voluntariat la centre de recuperare a dependenților de droguri (inițiativă a deputatului PNL Bogdan Gheorghiu), legături mai strânse între școală-familie-biserică (Gheorghe Flutur, Lucian Harșovschi), activități de consiliere cu elevii și părinții (Alin Rusu), dezvoltarea ONG-urilor care au ca obiect de activitatea prevenirea consumului de droguri (deputatul Ioan Balan).

Flutur le-a mulțumit tinerilor pentru onestitatea cu care au discutat cu el și le-a spus că a întocmit „Manifestul pentru tineri” pentru a-i implica în proiecte și decizii, pentru a-i motiva să aibă curaj pentru schimbări necesare, pentru a-și descoperi mai ușor aptitudini, abilități și a-și alege cariera, dar și pentru a repara ruptura dintre generații.

Liderul PNL a subliniat importanța implicării tinerilor în domenii precum administrație, turism, educație, afaceri, mediu, voluntariat, digitalizare și politică și le-a propus să fie parte permanent din „Agora tinerilor”, o rețea de comunicare pentru tineri din tot județul. „Veniți cu idei, critici, soluții, pași de urmat. Vă chemăm pe voi la dinamizarea vieții publice, sociale, civice și politice în județul Suceava”, a spus Flutur. Pentru facilitarea întâlnirilor acesta a propus organizarea unei tabere de amploare la Putna sau pe Rarău.

De asemenea, i-a îndemnat să aprecieze importanța statutului de membru al Uniunii Europene, pe care îl are țara noastră, care aduce „bani, investiții, prosperitate, libertate și democrație” și i-a îndemnat să nu plece urechea la „urătorii antieuropeni”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Instituțiile rigide, birocrația și consumul de droguri, printre problemele semnalate lui Flutur de către tineri, la întâlnirea de la statuia lui Ștefan cel Mare.
 Vizualizări articol: 581 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Instituțiile rigide, birocrația și consumul de droguri, printre problemele semnalate lui Flutur de către tineri, la întâlnirea de la statuia lui Ștefan cel Mare3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei