Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a transmis, printr-un comunicat de presă, că luni a adresat o scrisoare președintelui Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, Guvernului României, premierului Marcel Ciolacu și premierului Ucrainei, Denîs Anatoliovîci Șmîhal, prin care solicită Comisiei Europene sprijin pentru continuarea până în Polonia a autostrăzii A7 București - Suceava - Siret. Potrivit lui Flutur, A7 ar trebuie să meargă mai departe pe teritoriul Ucrainei, la Porubne, Cernăuți, Ternopil, Liov, până la granița cu Polonia. În aceeași scrisoare președintele Consiliului Județean Suceava solicită sprijin și pentru construirea unui sector de cale ferată cu ecartament european pe traseul Vadu Siret - Cernăuți.
„Această propunere a fost discutată în ședința de la Cernăuți din 19 aprilie, la care au participat reprezentanți ai Comisiei Europene și ai guvernelor de la București și Kiev. Despre importanța coridorului nord-sud, care să lege Marea Baltică de Marea Neagră, s-a vorbit de multe ori și consider că trebuie prioritizat acest coridor. El trebuie inclus obligatoriu în viitorul master plan de transport al UE, mai ales că România a decis finanțarea autostrăzii A7 de la București la Siret, iar Polonia are autostradă până la granița cu Ucraina”, a declarat Gheorghe Flutur.
Acesta consideră că o astfel de investiție în partea vestică a Ucrainei, între Cernăuți și Liov, ar face mai scurtă distanța Varșovia - București cu peste 130 km față de Via Carpatica și ar avea „un efect economic benefic pe flancul estic al UE și NATO”.