La Liceul Tehnologic Nr. 1 Câmpulung Moldovenesc a avut loc recent un schimb de experiență între cadre didactice, directori și inspectori școlari suceveni. Participanții au apreciat că întâlnirea de la Câmpulung Moldovenesc a fost o reuniune managerială remarcabilă, „concentrând coordonatorii comisiilor de calitate din școli din zonele Câmpulung Moldovenesc și Vatra Dornei”.
În cadrul acestei întâlniri s-a pus accent pe împărtășirea celor mai bune practici și strategii pentru îmbunătățirea calității educației și pe realizarea instrumentelor manageriale esențiale pentru dezvoltarea instituțională.
Directorul Liceului Tehnologic Nr. 1 Câmpulung Moldovenesc, prof. Angelica Hulubeac, a spus că un aspect important al reuniunii a fost „schimbul de experiențe și soluții inovatoare între cadrele didactice, directori și inspectorii școlari, promovând astfel colaborarea și solidaritatea în eforturile de îmbunătățire a calității educației din zona noastră”.
Reuniunea, care a avut loc într-un cadru profesional și productiv, a inclus o serie de activități menite să stimuleze dialogul, colaborarea și planificarea strategică.
Participanții au fost încurajați să împărtășească perspectivele lor cu privire la nevoile și provocările organizației în ceea ce privește dezvoltarea instituțională și calitatea. Prin intermediul sesiunilor interactive, s-au conturat obiectivele prioritare pentru viitorul apropiat.
„Un aspect central al reuniunii a fost dedicat brainstormingului și elaborării de strategii pentru crearea instrumentelor manageriale esențiale. De la sistemele de monitorizare a performanței la procesele de evaluare a satisfacției, s-au identificat și elaborat instrumente specifice adaptate nevoilor instituțiilor de învățământ. Un alt punct de discuție important a fost implementarea unor sisteme de monitorizare și evaluare a performanței, care să ne ofere date precise și relevante pentru luarea deciziilor strategice. Prin utilizarea tehnologiei moderne și a instrumentelor de analiză de ultimă generație, ne propunem să avansăm către o abordare mai proactivă și predictivă în gestionarea calității”, a explicat directorul Angelica Hulubeac.
· Schimb de bune practici și experiențe
Participanții susțin că reuniunea a oferit o platformă excelentă pentru schimbul de bune practici și experiențe între coordonatori. „Prin această colaborare, suntem convinși că putem învăța unii de la alții și să ne inspirăm reciproc pentru a atinge niveluri mai ridicate de performanță și excelență”, susțin cadrele didactice, directorii și inspectori școlari suceveni care au fost prezenți la evenimentul organizat de Liceul Tehnologic Nr. 1 Câmpulung Moldovenesc.
Pe lângă discuțiile strategice, reuniunea a avut și un aspect motivator și de consolidare a echipei. Într-un mediu în continuă schimbare și competitiv, este crucial, spune Angelica Hulubeac, „să ne menținem împreună și să ne susținem reciproc în călătoria noastră către excelență în ceea ce privește promovarea stării de bine în școală: prioritatea numărul unu pentru comunitatea educațională”.
În acest sens, Liceul Tehnologic Nr. 1 s-a angajat să promoveze un mediu sănătos și pozitiv pentru toți cei implicați în procesul educațional. Directorul Angelica Hulubeac a declarat că la instituția pe care o conduce a implementat programe și inițiative inovatoare, care să creeze un climat de învățare care să stimuleze dezvoltarea emoțională a fiecărui elev. „Eu consider că sunt foarte importante bunăstarea emoțională și bunăstarea mentală a copilului. În acest sens, se vor organiza sesiuni de consiliere și activități de relaxare pentru a ajuta elevii să gestioneze stresul și anxietatea, precum și pentru a promova sănătatea mentală. Nu neglijăm nici angajamentul comunitar. Vrem să încurajăm implicarea părinților și a comunității locale în sprijinirea stării de bine în școală, prin organizarea de evenimente și proiecte colaborative” a completat Angelica Hulubeac.
La finalul reuniunii, cadrele didactice și-au luat angajamentul de a colabora mai bine în viitor, de a planifica împreună, de a crea strategii eficiente în educație, „hotărâți să atingem standardele cele mai înalte și să ne consolidăm poziția ca lideri de calitate în educație”.