Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 4 apr 2024 - Anul XXIX, nr. 79 (8608)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,7742 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

În 4 zile, 11 cazuri de scarlatină. Părinții copiilor din grădinițe, informați prin scrisori de către DSP Suceava despre această boală

Joi, 4 Aprilie 2024 (15:08:27)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Numărul cazurilor de scarlatină înregistrate în județul Suceava de la începutul acestui an a ajuns la 45. Directoarea Direcției de Sănătate Publică Suceava, Daniela Odeh, a declarat joi că în primele 4 zile ale acestei luni au fost 11 noi cazuri de scarlatină, dar dispersate, nu în focare.

În acest context, DSP Suceava trimite scrisori de informare pentru părinții copiilor din colectivități despre apariția unor cazuri de scarlatină, în care sunt descrise simptomele și principalele măsuri care trebuie luate pentru prevenirea contaminării și a răspândirii bolii.

În scrisori se arată că deși scarlatina „este de obicei o boală ușoară”, trebuie să fie tratată cu antibiotic recomandat de către medic „pentru a reduce riscul de complicații și răspândirea bolii”.  

Medicii de la DSP precizează că scarlatina debutează cu febră și gât roșu (angină), simptome care pot fi însoțite de dureri de cap, vărsături, frison și limbă zmeurie. La una, două zile de la debutul bolii apare o roșeață a pielii sub formă de pete roșii mici plate, care ulterior devin ușor proeminente, aspre la pipăit (senzație de șmirghel). „Deși obrajii ar putea avea un aspect îmbujorat, poate exista o paloare în jurul buzelor”, explică specialiștii.

Când copilul prezintă aceste simptome, DSP recomandă părinților să ia legătura cu  medicul de familie cât mai curând posibil și să urmeze corect tratamentul recomandat.

Pentru a evita răspândirea bolii, copilul va reveni în colectivitate doar cu avizul medicului de familie.

Principala măsură de prevenire a acestei boli recomandată de DSP este spălarea corectă a mâinilor cu apă și săpun ori de câte ori este necesar.

DSP consideră focar atunci când apar cel puțin 3 cazuri de scarlatină care sunt raportate la interval de maximum 10 zile unul de celălalt și în care copiii s-au îmbolnăvit prin transmiterea bolii de la unul la altul.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului În 4 zile, 11 cazuri de scarlatină. Părinții copiilor din grădinițe, informați prin scrisori de către DSP Suceava despre această boală.
 Vizualizări articol: 534 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 1 vot
În 4 zile, 11 cazuri de scarlatină. Părinții copiilor din grădinițe, informați prin scrisori de către DSP Suceava despre această boală4.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei