Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 4 apr 2024 - Anul XXIX, nr. 79 (8608)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,7742 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

15 kit-uri pentru mamă și copil, oferite gratuit proaspetelor mămici și femeilor însărcinate din cătunul Țâmpoceni

Joi, 4 Aprilie 2024 (09:16:37)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

În cadrul proiectului „Împreună pentru o școală incluzivă”, inițiat de Centrul Regional de Resurse pentru Organizații Neguvernamentale Suceava (CenRes), pe 29 martie 2024 au fost distribuite 15 kit-uri pentru mamă și copil pentru proaspetele mămici, dar și pentru femeile însărcinate, identificate în cătunul Țâmpoceni, comuna Păltinoasa, de specialiștii CenRes.

Activitatea de distribuire a kit-urilor pentru mamă și copil a avut ca scop atât sprijinirea mamelor, cât și a viitoarelor mămici, pentru perioada următoare de sarcină, dar și de creștere și îngrijire a copilului. Fiecare kit a cuprins: suzete, biberon, termometru, lapte praf, unguent și pudră pentru bebeluși, bavețică, capsule multivitamine pentru sarcină și alte produse de igienă maternală.

Reprezentanții CenRes au explicat că proiectul a căutat să acopere nevoia unor lucruri esențiale pentru sarcină, pentru creșterea și îngrijirea copilului, dar și pentru cea a mamei. La acest eveniment de distribuire a kit-urilor de la sfârșitul lunii martie, în cătunul Țâmpoceni, au fost prezente mamele și viitoarele mame, beneficiare ale kit-urilor menționate, mediatorul școlar, mediatorul sanitar, facilitatorul educațional, reprezentanți ai CenRes și Adina Cojocariu, asistent medical comunitar în comuna Păltinoasa.

Adina Cojocariu s-a implicat în discuțiile cu mamele din comunitate, a susținut și întărit mesajele transmise de organizatorii de la CenRes, subliniind importanța continuării studiilor în cazul mamelor tinere și nu numai, dar vorbind și despre creșterea copiilor și ceea ce implică acest lucru.

„Această inițiativă este un pas important în asigurarea unui start adecvat pentru creșterea copiilor și buna dezvoltare a acestora și reflectă angajamentul continuu al celor de la CenRes și al Asociației Institutul Bucovina față de educația și binele comunității. <Împreună pentru o școală incluzivă!> este proiect derulat de Centrul Regional de Resurse pentru Organizații Neguvernamentale Suceava (CenRes) și beneficiază de o finanțare în valoare de 49.998 euro, prin programul Active Citizens Fund România, finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021”, au transmis reprezentanții CenRes.

Prin proiectul „Împreună pentru o școală incluzivă”, spun inițiatorii, se urmărește abordarea problemelor de segregare școlară din cătunul Țâmpoceni și împuternicirea comunității pentru a se implica activ în procesul decizional pentru accesul la o educație incluzivă și de calitate a copiilor de etnie romă. Proiectul se desfășoară în perioada martie 2023 - aprilie 2024.

Dincolo de facilitarea accesului la educație pentru 40 de copii din comunitate prin intermediul activităților de tip școală după școală, echipa CenRes și-a propus informarea fetelor și femeilor tinere cu privire la planificarea familială și la creșterea copilului într-un mod cât mai sănătos.

Un aspect important al proiectului este împuternicirea comunității, dar mai ales împuternicirea femeilor, prin intermediul Grupului de Inițiativă Locală, GILSI, care deja a avut câteva inițiative benefice întregii comunități. Dintre acestea, putem aminti identificarea spațiului pentru activitățile de tip școală după școală și activitatea de ecologizare organizată în Țâmpoceni. Prin proiect, au fost angajați trei specialiști: un mediator școlar, un mediator sanitar și un facilitator educațional. Prin intermediul lor, reprezentanții CenRes țin legătura cu școala și comunitatea pentru a fi la curent cu situațiile de absenteism, dar și cu cele unde sunt probleme medicale sau de alt fel. „După identificarea nevoilor esențiale ale comunității din Țâmpoceni, proiectul oferă sprijinul și resursele necesare pentru a asigura un mediu adecvat pentru dezvoltarea și succesul acestora”, au completat inițiatorii proiectului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 15 kit-uri pentru mamă și copil, oferite gratuit proaspetelor mămici și femeilor însărcinate din cătunul Țâmpoceni.
 Vizualizări articol: 597 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
15 kit-uri pentru mamă și copil, oferite gratuit proaspetelor mămici și femeilor însărcinate din cătunul Țâmpoceni0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei