Credincioșii romano-catolici se pregătesc pentru Duminica Învierii, Duminica Paștelui, ce se va celebra pe 31 martie 2024. În aceste zile, ei participă la slujbele din Săptămâna Patimilor, premergătoare Învierii lui Cristos.
Miercuri, 27 martie 2024, Biserica Romano-Catolică „Sfântul Ioan Nepomuk” Suceava se va deschide la ora 9:00, iar de la ora 17:00 credincioşii catolici sunt aşteptaţi la „Calea Sfintei Cruci”, slujbă în limba română.
Miercurea Sfântă este ziua în care Iuda Iscarioteanul îl trădează pe Isus, dându-l pe mâna Sinedriului.
În Joia Mare, pe 28 martie 2024, la ora 18:00, se va oficia Liturghia Cinei Domnului (pentru familie, mulţumire), la ora 19:00 adorație euharistică pentru copii și tineri, la ora 20:00, adorație pentru întreaga comunitate. Semnificația Sfintei Joi: Isus instituie Euharistia și Preoția.
În Vinerea Mare, Vinerea Sfântă, 29 martie 2024, de la ora 18:00, în Biserica Romano-Catolică „Sfântul Ioan Nepomuk” din Suceava va avea loc Celebrarea Pătimirii Domnului și Adorarea Sfintei Cruci. Vinerea Sfântă - „Patima și Moartea Domnului nostru Isus Cristos”.
În Sâmbăta Sfântă sau Sâmbăta Învierii, 30 martie 2024, de la ora 21:00 va începe Liturghia din Noaptea de Paști, Vigilia Pascală - Liturghia Învierii (concelebrare), cu sfinţirea focului şi a Lumânării Pascale. În Sâmbăta Mare, Isus coboară în iad și triumfă asupra morții. Este ziua în care se celebrează Ajunul Paștelui.
Lumina lui Cristos este simbolizată, conform tradiţiei, prin Lumânarea Pascală sau lumânarea de Paşti, confecţionată special, în fiecare an, având inscripţionată imaginea Învierii, semnele greceşti Alfa şi Omega, „Eu sunt Alfa şi Omega”, adică începutul şi sfârşitul, şi anul în curs, 2024. Lumânarea Pascală va sta în biserică tot timpul anului.
Tot în Sâmbăta Sfântă se vor sfinți alimentele de Paști: la Suceava, la orele 9:00, 16:00 și după Sf. Liturghie de Înviere; la Ițcani, în Sâmbăta Mare, la ora 10:00; la Mihoveni, la Sâmbăta Mare, la ora 16:00.
Catolicii duc la sfinţit ouă roşii, care reprezintă viaţa. Pasca este tot o mâncare specifică Paştelui, simbolizând, oarecum, coroana de spini a lui Isus Cristos. De aceea se face în formă rotundă, partea marginală semănând cu coroana de spini, iar în mijloc se pune brânză, smântână, ciocolată etc. Credincioşii romano-catolici mai pregătesc pentru masa de Paşte cozonaci şi mâncăruri din carne de miel.
În Duminica Învierii – Duminica Paștelui („Isus a triumfat asupra morții. Cu adevărat El a înviat! Aleluia, Aleluia!”, pe 31 martie 2024, se va oficia, la ora 9:00, Liturghia la biserica catolică din cartierul sucevean Ițcani, la ora 11:00 se va oficia Sfânta Liturghie Solemnă a comunității, la Biserica Romano-Catolică „Sfântul Ioan Nepomuk” Suceava, la ora 14:00 – Sfânta Liturghie la Mihoveni, la ora 17:00, Adorație Euharistică, la Biserica Romano-Catolică „Sfântul Ioan Nepomuk” Suceava, urmată, la ora 18:00, de Sf. Liturghie de seară animată de copii și tineri.