Elevii Colegiului de Artă „Ciprian Porumbescu” Suceava Eduard Semian și David Șuleapă au fost desemnați câștigătorii celei de-a XXV-a ediții a Concursului „Cel mai bun interpret”, competiție ce a reunit 75 de elevi ai instituției.
A fost o ediție atipică în care organizatorii au acordat două trofee, ambii învingători fiind notați cu punctaj maxim - 100 - de către jurați.
Eduard Marian Semian este în clasa a VII-a și a evoluat la trompetă, fiind îndrumat de prof. Cristi Ruscior, prof. corepetitor Alin Filipescu.
David Șuleapă este în clasa a VIII-a, a interpretat la clarinet, fiind pregătit de prof. Vitalie Cazacu, prof. corepetitor Ionuț Ciubotaru.
Cu Premiul „Cătălina Hapurne” au fost recompensați elevii Ștefan Mihail Stoenescu, pian, clasa a VII-a (prof. îndrumător Laura Hreniuc) și Matei Zugrav, pian, clasa a III-a (prof. Johannes Onesciuc).
Premiul Asociaţiei de Părinţi şi Absolvenţi ai Colegiului a fost înmânat elevilor Daniel Bordeianu, clarinet, clasa a VII-a (prof. îndrumător Ciprian Baicu, corepetitor Ionuț Ciubotaru) și Costache Elena Alis, vioară, clasa a IV-a (prof. îndrumător Cristina Cleopatra Ungureanu și corepetitor Ionuț Ciubotaru).
Premiul Juriului a fost adjudecat de Matei George Bejinariu, clarinet, clasa a VI-a, prof. îndrumător Ciprian Baicu, corepetitor Ionuț Ciubotaru.
· Gala laureaților
Festivitatea de premiere a celor mai talentați elevi de la specializarea Muzică s-a desfăşurat miercuri, 20 martie, micii artişti fiind recompensaţi cu premii şi diplome din partea organizatorilor.
Manifestarea a fost moderată de Elena Istrate, directoarea adjunctă a instituţiei, președinta comisiei de organizare, care a apreciat prestaţia competitorilor, felicitând elevii şi profesorii îndrumători deopotrivă.
Aceasta a mulțumit colegilor din comisia de organizare, din comisia de evaluare, juraților, pentru implicare și suportul oferit pe întreaga desfășurare a competiției.
Tot în deschiderea festivității a evoluat la clarinet elevul Cristian Dascălu, din clasa a IX-a, câștigătorul ediției 2023 a concursului.
Un alt moment emoționant i-a aparținut prof. Anca Rusu Opaiț, laureată „Cel mai bun interpret” în anul 1984, la pian. Aceasta i-a menționat pe patru dintre mentorii săi, dascăli de renume ai colegiului - Cătălina Hapurne, Ileana Malcinschi, Felicia Gorea și Ana Trifu.
· Laureații premiului I
Elena Istrate a subliniat că această competiție este una motivantă pentru elevi, mobilizatoare, toți fiind recompensați cu distincții.
De asemenea, a mai punctat că 17 dintre elevii participanți, printre care și laureații trofeului, vor participa la etapa zonală a Olimpiadei de Interpretare Instrumentală, de la Galați, de la finele acestei săptămâni.
Juriul ediției din acest an a fost prezidat de prof. Cristinel Ruscior.
În urma evaluării competitorilor, juriul a stabilit laureaţii premiilor I, aceştia fiind: Ilinca Bandura din Ucraina (vioară), Grigorean Matei (violă), Croitoru Gabriel Tiberiu (corn), Micliuc Ștefania (vioară), Griga Ana-Maria (pian), Ciubotariu Marina (percuție), Sînescu Andra Gabriela (flaut), Asăvoaie Matei (vioară), Crețu Petruța (pian), Munteanu Alexandra (vioară), Oghinciuc Lara (chitară), Ciubotaru Teona Maria (flaut), Petrariu Ștefan (percuție), Ciobanu Rareș (vioară), Florișteanu Sofia (chitară), Ostafe Flavio (vioară), Cimpoiași Samyra Elena (vioară), Ostafe Alessandro (pian), Micliuc Ioan (pian), Hîrceag Teodora (pian), Lavrenciuc Ana-Maria Naomi (violă), Murariu Ianis (trompetă), Crețu Maria (pian), Cîrstean Andrei (chitară), Marțineac Isabela (oboi), Griga Irina (vioară).