Deputatul PNL de Suceava Angelica Fădor anunță că în Camera Deputaților a fost votată legea pentru reducerea risipei alimentare. Angelica Fădor se numără printre coinițiatorii acestui proiect de lege care vizează organizarea la nivel naţional a activităţii tuturor operatorilor economici din sectorul agro-alimentar şi măsurile privind reintroducerea alimentelor în circuitul economic, distribuirea alimentelor către persoanele defavorizate şi conectarea producătorilor locali cu distribuitorii şi comercianţii din România.
Fădor a explicat că proiectul introduce o serie de obligaţii specifice în sarcina autorităţilor şi instituţiilor administraţiei publice. „Risipa de alimente a devenit o provocare la nivel național. România risipește anual 2,5 milioane de tone de alimente. Asta înseamnă că fiecare român aruncă la gunoi, în medie, 70 de kilograme de mâncare în fiecare an”, a spus deputatul liberal sucevean, care a mai adăugat că aproximativ o treime din totalitatea alimentelor produse în România se pierd sau se risipesc la un moment dat pe parcursul lanțului de aprovizionare cu alimente.