Zeci de planşe colorate, coli de mari dimensiuni ilustrând fragmente, idei, mesaje din cărțile preferate ale elevilor au împrejmuit joi, de Ziua națională a lecturii, curtea Școlii Gimnaziale nr. 4 Suceava.
Prinse de gard, cuprinzând ca un brâu curtea școlii, elevii de gimnaziu au surprins în planșe câteva secvențe din cele mai îndrăgite cărți și povești ale lor, de la „D-l Goe”, de I. L. Caragiale sau „La Medeleni”, de Ionel Teodoreanu, la „Jurnalul Annei Frank” sau „Războiul care mi-a salvat viața”, de Brubaker Bradley.
Creativitate, poveste, originalitate, multă culoare, entuziasm au fost coordonatele activității de vineri, activitate care a animat elevi și profesori, deopotrivă.
„De Ziua naţională a lecturii, Şcoala Gimnazială nr. 4 Suceava şi-a atribuit rolul principal într-un film al poveştilor, într-o lume a imaginaţiei. O rolă de film îmbrăţişează şcoala şi invită trecătorii să păşească pe tărâmul cărţilor.
Secvenţe din viaţă, întâmplări aventuroase, torente de amintiri ale unor vremuri trecute, scene ale timpului prezent, ne captivează şi, dintr-un simplu spectator, devii co-participant, trăind fantezia alături de eroii cărţilor.
Personaje de basm sau eroi imbatabili te invită într-o <ecranizare> în care aventura se derulează făcându-te părtaşul unui spectacol perpetuu”, au menționat profesorii care au inițiat activitatea.
Proiectul „Școala, loc de poveste” a fost coordonat de echipa formată din directorii școlii și profesorii Năstase Paula și Serhei Alina.
La nivelul colectivelor de elevi au derulat activități profesorii: Bujor Lenuța, Mazilu Mirela, Stanciu Alina, Movilă Lăcrămioara, Buta Irina, Zegrea Brîndușa, Rogoz Elena, Gontariu Ioana, Ungureanu Mihaela, Paula Jescu.