Proiectul pentru construcția autostrăzii A7 de la Pașcani la Suceava a devenit o prioritate pentru Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere. Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunțat, marți, că are „cea mai importantă veste pentru suceveni”, și anume că tronsonul de autostradă A7 Pașcani - Suceava este primul pe ordinea de zi a Consiliului Tehnico-Economic (CTE) din cadrul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere care va avea loc vineri, 16 februarie. „Această aprobare o așteptăm și eu, și sucevenii ca aerul. Asta înseamnă intrarea în linie dreaptă pentru procedurile de licitație pentru proiectarea și execuția a 61,97 km de autostradă care pornesc din nord-vestul municipiului Pașcani, trec pe la Tătăruși, pe la Tudora, Dolhasca, Liteni, Dumbrăveni, Salcea, Suceava. Acest tronson de autostradă are 12,37 km pe raza județului Iași, 6,3 km pe raza județului Botoșani și 43,17 km pe raza județului Suceava. Sunt prevăzute 5 noduri rutiere, la Tătăruși-Heci, la Dolhasca, la Roșcani, la Dumbrăveni și la Salcea. Sunt prevăzute 23 de viaducte, 37 de pasaje, 12 poduri, două seturi de parcări perechi de scurtă durată, două seturi de parcări pentru spații de serviciu, două centre de întreținere și coordonare”, a spus Flutur.
El a arătat că valoarea totală a proiectului este de 7,78 miliarde de lei, respectiv 1,56 miliarde de euro și este finanțat din fonduri europene prin Programul Operațional de Transport.
„Salutăm implicarea firmelor de proiectare, dar și a CNAIR și a Ministerului Transporturilor, și acest lucru mă face optimist încă o dată că Suceava, în următorii ani, va avea autostradă. La aproximativ două luni distanță de acest proiect este și următorul proiect pe A7 Suceava - Siret. Așadar, în prima parte a anului 2024 sunt convins că ambele loturi vor fi pregătite pentru licitația de proiectare și execuție. Noi, Consiliul Județean Suceava, am avut o colaborare excepțională cu toți factorii responsabili și în continuare vom ține aproape pentru ca acest proiect mult așteptat să prindă contur așa cum începe să prindă contur în zona Vrancea, Bacău și sperăm noi ca în câțiva ani să parcurgem distanță Suceava București în 4-5 ore pe autostrada modernă”, a încheiat Flutur.