Marți, 6 februarie, elevii de clasa a VIII-a au susținut cea de-a doua probă a simulării evaluării naționale, cea de matematică.
La această probă au fost prezenți 6.646 de elevi, din cei 7.023 înscriși, 377 absentând de la probă.
Testarea a început la ora 9.00, elevii având la dispoziţie două ore pentru a rezolva cerinţele primite.
Ministerul Educației spune că „platforma destinată evaluării digitalizate a funcționat conform standardelor tehnice pe toată durata derulării procesului de încărcare a lucrărilor”.
Simularea evaluării naționale din acest an școlar se încheie miercuri, 7 februarie, cu proba scrisă la Limba și literatura maternă. Pe 23 februarie vor fi publicate rezultatele.
În martie, este rândul elevilor de-a XII-a să susțină simularea examenului de bacalaureat, prima probă, cea la limba și literatura română, fiind programată pe 4 martie.
Pe 5 martie se va desfășura proba obligatorie a profilului (matematică sau istorie), 6 martie - proba la alegere a profilului și a specializării, 7 martie – limba maternă.
Pe 15 martie vor fi comunicate rezultatele.
Rezultatele de la ambele simulări vor fi comunicate individual și vor fi analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ prin discuții cu elevii, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri adecvate fiecărei situații în parte, scopul fiind îmbunătățirea performanțelor școlare.
Notele obținute nu se trec în catalog. Prin excepție, la solicitarea scrisă a elevului/a părintelui, acestea pot fi trecute în catalog.
Obiectivele urmărite prin organizarea simulărilor sunt familiarizarea elevilor cu rigorile unei examen real și optimizarea rezultatelor obţinute de către elevi la finalul studiilor gimnaziale sau liceale.