Muzeul Național al Bucovinei derulează, în perioada 26 februarie – 1 martie 2024, proiectul de educație muzeală „Povestea scrierii și a instrumentelor de scris”, atelier de caligrafie pentru copii. Activitățile se vor desfășura la Muzeul de Istorie, de luni până vineri, între orele 10:00-13:00. Programul de educație muzeală, ajuns la a VIII-a ediție, se adresează copiilor din clasele a II-a, a III-a şi a IV-a, elevi doritori să călătorească în timp pentru a cunoaște istoria scrisului și a instrumentelor de scris, care sunt curioși să încerce scrierea din documente medievale, să-și îmbunătățească îndemânarea caligrafică, să petreacă vacanța, din nou, la muzeu. Data limită de depunere a fişelor de înscriere este 23 februarie 2024, ora 12:00.
În cadrul activităților, au transmis reprezentanții Muzeului Național al Bucovinei, elevii se vor familiariza cu noțiuni despre istoria și evoluția scrierii și a instrumentelor de scris și vor experimenta scrierea pe hârtie specială, utilizând instrumente de scris precum tocul sau pana.
Într-o atmosferă relaxantă, îndrumaţi de specialiştii muzeului, copiii vor crea semne, după care vor dezvolta litere şi vor realiza inițiale ornamentate ca în vechile documente medievale existente în colecţiile muzeului.
„Într-o manieră creativă, prin intermediul activităților, muzeul propune copiilor o întoarcere în timp, la scrierea caligrafică, scrierea ornamentată care transformă literele şi cuvintele în adevărate opere de artă. Scopul proiectului de educație muzeală este promovarea patrimoniului cultural deținut de Muzeul Național al Bucovinei, în special a colecției de Documente istorice, dar și susținerea și încurajarea scrierii caligrafice într-o perioadă în care tehnologia de vârf acaparează atenția tinerilor”, au explicat specialiștii din muzeul sucevean.
Înscrierea participanților se face pe baza fişelor de înscriere, în limita locurilor disponibile. Fișele de înscriere pot fi descărcate de pe Facebook-ul Muzeului de Istorie Suceava sau de pe https://muzeulbucovinei.ro/educatie-muzeala/pentru-copii/.
După completare, fișele vor fi aduse la Muzeul de Istorie Suceava. Pentru cei care nu pot ajunge la muzeu, fișele pot fi trimise la adresa marketing@muzeulbucovinei.ro
Ocuparea locurilor se va face în ordinea înscrierii. La atelier se pot înscrie maximum 20 de participanți/zi. Taxa de participare este de 10 lei/copil/zi. Plata taxei de participare se va face la magazinul de prezentare al instituției, în ziua participării. Activitățile proiectului educațional se repetă zilnic. Informații suplimentare despre proiect și fișele de înscriere puteți obține la telefon 0230/216439, interior 116, Biroul Educație, Marketing și Comunicare.