Ovitech Fotovoltaice
Ovitech Fotovoltaice
Ovitech Fotovoltaice
 
sâmbătă, 3 feb 2024 - Anul XXIX, nr. 27 (8556)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,8284 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Mai mulți profesori suceveni au participat la activități organizate de Liceul „Gheorghe Asachi” din Herța, Ucraina

Duminică, 4 Februarie 2024 (12:51:38)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O delegație formată din profesori ai Colegiului Național „Mihai Eminescu” Suceava, cadre didactice din cadrul Școlii Gimnaziale „Bogdan Vodă” Rădăuți, dar și membri ai Uniunii Ucrainenilor din România, Filiala Suceava, reprezentată de președintele Ilie Sauciuc, a vizitat, în ultima zi din ianuarie 2024, Liceul „Gheorghe Asachi” din Herța, regiunea Cernăuți, Ucraina.

Oaspeții s-au bucurat de primirea caldă și sinceră a colectivului de dascăli de la liceul din Herța, îndrumat de dir. prof. Marina Maftei.

Am aflat de la delegația suceveană că la eveniment a fost prezent și primarul comunei Herța, Vasile Scripcaru, care a mulțumit statului român pentru sprijinul acordat Ucrainei în această perioada de mare încercare și și-a exprimat încrederea că acest proiect este începutul unei colaborări frumoase în folosul elevilor și al cadrelor didactice implicate.

Prof. pentru înv. primar Larisa Găină, unul dintre inițiatorii acestui proiect, și-a arătat bucuria de a fi alături de echipa de lucru, ea fiind promotorul acestei colaborări, prin coordonarea Proiectului „Prietenie fără frontiere”, derulat în anul școlar 2021-2022, între Liceul „Vasile Bogrea” din Târnauca, regiunea Cernăuți, Colegiul Național „Mihai Eminescu” Suceava, Școala Gimnazială „Bogdan Vodă” Rădăuți, Școala Gimnazială Șerbăuți și Uniunea Ucrainenilor din România, Filiala Suceava.

 

·        „Eminescu - cea mai curată lacrimă a noastră”

 

În cadrul întâlnirii au avut loc activitățile prevăzute în calendarul Proiectului educațional transfrontalier „Împreună pentru o educație bună”, coordonat de prof. Delia Martineac și prof. Marina Maftei. Elevii școlii gazdă au prezentat un program artistic intitulat „Eminescu - cea mai curată lacrimă a noastră”, sub îndrumarea prof. dr. Elena Apetri, reușind să aducă în sufletul celor prezenți multă emoție și bucurie.

„Viața și opera marelui poet român au fost abordate interdisciplinar prin raportare la matematică, geografie, muzică, limba română și limbi străine. Versul eminescian, moment de cugetare adâncă, a fost prilej de elogiere a iubirii, a naturii, a istoriei mărețe și o contemplare profundă a trecerii ireversibile a timpului. Elevii din Herța au arătat că poezia lui Eminescu este la fel de melodioasă în oricare limba ar fi recitată: ucraineană, engleză, franceză, italiană și mai ales în limba română”, a precizat prof. Delia Martineac.

 

·        „Excelență în educație”

 

Delegația de profesori suceveni a participat și la Conferința internațională „Excelență în educație”, organizată pe două secțiuni: „Schimb de bune practici în derularea proiectelor educaționale” și „Factori ce contribuie la obținerea excelenței în educație”, ce a reprezentat o bună oportunitate de cunoaștere reciprocă, prin împărtășirea experiențelor care au o contribuție importantă în obținerea performanțelor în educație.

În cadrul Proiectului Transfrontalier „Împreună pentru o educație bună” a fost încheiat acordul de colaborare privind desfășurarea unor activități ce privesc „Educația pentru stewardship environmetal”, la inițiativa prof. Ana-Maria Divisevici.

„În cea de-a doua parte a zilei, delegația din România a avut bucuria de a găsi liniște sufletească la maiestuoasa Mănăstire <Înălţarea Domnului> din Bănceni și încântarea de a vizita Universitatea Națională de Stat din Cernăuți <Iurii Fedkovici>, edificiu istoric – simbol al Bucovinei. Mulțumim partenerilor noștri din Ucraina pentru această experiență unică, trăită împreună, care reprezintă începutul unei colaborări îndelungate și clădirea unei frumoase prietenii”, a completat prof. Delia Martineac, de la Colegiul Național „Mihai Eminescu” Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mai mulți profesori suceveni au participat la activități organizate de Liceul „Gheorghe Asachi” din Herța, Ucraina.
 Vizualizări articol: 952 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Mai mulți profesori suceveni au participat la activități organizate de Liceul „Gheorghe Asachi” din Herța, Ucraina5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei