Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 12 ian 2024 - Anul XXIX, nr. 8 (8537)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,7742 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

„Lecția de 10” și „Cetatea sub asediu”, activități de educație muzeală pentru elevi, organizate de Muzeul Național al Bucovinei

Vineri, 12 Ianuarie 2024 (10:53:25)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Muzeul Național al Bucovinei, prin intermediul Serviciului Cetatea de Scaun, organizează și anul acesta activități de educație muzeală ce oferă oportunități noi de învățare pentru elevii interesați de a dobândi experiențe plăcute într-un cadru încărcat de istorie.

Începând cu această lună, elevii se pot înscrie la  cele două activități de educație muzeală propuse de organizatori: „Lecția de 10” și „Cetatea sub asediu”, care se vor organiza la Casa Custodelui sau în Cetatea de Scaun, pe tot parcursul anului școlar 2024.

Proiectul de educație muzeală „Lecția de 10”, început în anul 2018, este adresat elevilor din clasele I – XII și include prezentări pe teme istorice cât mai captivante însoțite de activități practice. Elevii vor afla răspunsuri la întrebări precum: „Ce se mânca la curtea voievozilor Moldovei?”, „Care erau slujitorii Măriei sale?”, „Cum și cu ce se jucau copiii din Evul Mediu?”.

 „Cetatea sub asediu” este un proiect cultural care se dorește a fi o întoarcere în timp. „Aici mizăm pe cunoștințele și imaginația copiilor, care în funcție de vârsta lor, vor fi puși să își imagineze diferite situații de asediere sau de apărare a unei cetăți, să întocmească un plan de supraviețuire pe timp de asediu, să joace rolul unei iscoade, să realizeze macheta unei cetăți. Și pentru că nu este un loc mai bun pentru fixarea cunoștințelor, dar și pentru a stârni curiozitatea sau bucuria pentru învățare, o vizită în Cetate va face ca istoria să fie predată la ea acasă. Această activitate se adresează elevilor din claselor I – VIII”, transmit organizatorii. Pentru ambele activități este necesară programarea la numărul de telefon 0784 275 644.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Lecția de 10” și „Cetatea sub asediu”, activități de educație muzeală pentru elevi, organizate de Muzeul Național al Bucovinei.
 Vizualizări articol: 698 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
„Lecția de 10” și „Cetatea sub asediu”, activități de educație muzeală pentru elevi, organizate de Muzeul Național al Bucovinei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei