În perioada 4 - 22 decembrie, Colegiul Național „Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuți a desfășurat a treia ediție a Campaniei Umanitare „Când iubești, dăruiești!”.
Campania constituie, pe lângă concretizarea parteneriatului instituției de învățământ cu Asociația de Părinți de la CNEH, Consiliul Școlar al Elevilor, Asociația Kiwanis Club Rădăuți și Parohia „Sf. Dumitru”, expresia uneia dintre dimensiunile fundamentale ale învățământului la colegiul rădăuțean: educația în spiritul angajamentului civic și al umanității, a relatat prof. dr. Florin George Popovici, coordonator al Comisiei de Promovare și Imagine Instituțională.
În acest sens, gândurile bune, însoțite de colindul tradițional, dar mai ales de darurile adunate de clasele de elevi coordonate de profesorii diriginți, s-au îndreptat în acest an către 63 de familii nevoiașe din Parohia „Sf. Dumitru” din Rădăuți.
„Campania umanitară reușește să activeze la nivelul instituției un suflu comun al generozității, în care bucuria de a oferi un ajutor celor aflați în situații mai puțin fericite se împletește armonios cu dragostea față de semeni, cu compasiunea creștinească și, nu în ultimul rând, cu sensibilitatea și empatia.
Inima comunității educaționale de la CNEH, ce îngemănează eforturile comune ale elevilor și ale profesorilor, vibrează la unison în cadrul unei campanii în care școala se apropie cu grijă de nevoile comunității, descoperind experiențe tulburătoare de viață, povești și lecții despre lipsuri și speranțe, despre oameni al căror destin mai puțin norocos poate deveni un valoros pretext al exersării propriului spirit de întrajutorare”, a mai punctat prof. dr. Florin George Popovici.
Proiectul desfășurat la nivelul școlii se înscrie în seria inițiativelor derulate sub denumirea generică SNAC (Sistemul Național de Acțiune Comunitară), fiind coordonat de echipa managerială a Colegiului Național „Eudoxiu Hurmuzachi”, formată din prof. dr. Puiu Adrian Nicolae (director) și prof.dr. Lăzărescu Luminița (director adjunct), împreună cu prof. Leon-Postolache Miriam (consilier educativ) și prof. Ciotău Daniela (responsabil SNAC).