Colegiul Național de Informatică „Spiru Haret” Suceava, în colaborare cu Muzeul de Istorie, a deschis seria activităților din săptămâna „Școala altfel” cu un eveniment inedit: un vernisaj al expoziției de grafică și de pictură „Viața prin ochii elevilor”.
Chiar dacă de regulă în zilele de luni muzeele sunt închise, pe 18 decembrie Muzeul de Istorie și-a deschis porțile pentru evenimentul colegiului mai sus menționat.
Vernisajul, care a avut un public numeros, a fost deschis de cuvântul invitatului special, artistul vizual prof. Cătălin Alexandru Chifan, ce a oferit un punct de vedere specializat: „În lucrările elevilor putem observa influențe din multiple curente artistice precum Pop-Art, Cubism, Fauvism şi Expresionism.
La fel ca Andy Warhol, reprezentantul curentului Pop-Art, elevii au afișat noile valori ale lumii contemporane. De altfel, elevii au realizat lucrările în tehnici variate precum: creioane colorate, laviu (acuarelă), tempera și acrilice”.
Vernisajul a continuat cu intervenția organizatorului principal, prof. Ioana Danilevici, care a explicat ce se poate vedea în reprezentările artistice ale elevilor: „Imaginile reprezintă un reportaj în care elevii povestesc despre viața lor cotidiană. Ei ne lasă să privim prin lentila sufletului lor, să vedem crâmpeie din neliniștile lor, micile lor plăceri sau din alte aspecte specifice vieții lor”.
Prin această expoziție, elevii de la Colegiul Național de Informatică „Spiru Haret” Suceava au demonstrat că indiferent de profilul pe care îl studiază (Matematică – Informatică, Științe ale Naturii, Filologie), aceștia știu să stăpânească limbajul vizual.
Expoziția poate fi vizionată la Muzeul de Istorie Suceava, intrarea fiind liberă.